Etappmål 1 av 4
Förskolan
Fokus ligger på omsorg, trygghet, hälsa och utveckling av grundläggande karaktärsegenskaper baserat på våra ledord. Utveckling av barnets självtillit är centralt. Vi tränar barnen i att utveckla goda sociala egenskaper och ta hänsyn till andra barn. Dessutom lägger vi stort fokus på att utveckla språket så att varje enskilt barn lämnar förskolan med ett så stort ordförråd som möjligt. Vi påbörjar också utveckling av barnens läsande, skrivande och räknande. Många barn hos oss knäcker läskoden redan i förskolan. Vi inspirerar och utmanar barnens kreativa förmågor. Varje enskilt barn når delmålet och sin fulla potential.
Etappmål 2 av 4
Lågstadiet
Utveckling av elevernas läsande, skrivande och räknande är centralt. Vi följer löpande upp elevernas kunskapsutveckling. Vi fortsätter att fokusera på trygghet, hälsa och utveckling av grundläggande karaktärsegenskaper, inklusive självtillit, baserat på våra ledord. Vi tränar eleverna i att utveckla goda sociala egenskaper och ta hänsyn till andra elever. Varje enskild elev når omdömet Godtagbart i Matematik och Svenska i årskurserna F, 1, 2 och 3 och en stor andel når omdömet Mer än Godtagbart. I åk 3 når varje enskild elev godkänt i nationella proven i Matematik och Svenska. Ambitionen är att varje enskild elev når delmålet och sin fulla potential.
Etappmål 3 av 4
Mellanstadiet
Kunskaperna i kärnämnena Engelska, Matematik och Svenska vidareutvecklas och fördjupas. Undervisningen intensifieras och fördjupas i NO-ämnena, SO-ämnena och de praktiskt estetiska ämnena. Vi fortsätter utvecklingen av elevernas självtillit och karaktärsegenskaper baserat på våra ledord. Vi fortsätter träningen i goda sociala egenskaper. I årskurs 4 och 5 når varje enskild elev minst omdömet Godtagbart i Engelska, Matematik och Svenska och en stor andel Mer än Godtagbart. I åk 6 når varje enskild elev minst godkänt både i betyg och provbetyg i nationella proven. En stor andel når A-betyg. Varje enskild elev når delmålet och sin fulla potential.
Etappmål 4 av 4
Högstadiet
Kunskaperna i kärnämnena Engelska, Matematik och Svenska vidareutvecklas och fördjupas. Undervisningen intensifieras och fördjupas i NO-ämnena, SO-ämnena, moderna språk och de praktiskt estetiska ämnena. Vi fortsätter utvecklingen av elevernas självtillit och karaktärsegenskaper baserat på våra ledord. Träningen i goda sociala egenskaper fortsätter. I årskurs 7 och 8 når varje enskild elev minst godkända betyg i samtliga ämnen, och en stor andel A-betyg. I årskurs 9 når varje enskild elev godkända betyg och provbetyg i nationella proven i alla ämnen. En stor andel når A-betyg. Varje enskild elev blir behörig för gymnasiet. Varje enskild elev når toppen och sin fulla potential.
Klättringen mot toppen
För oss är lärandet en helhet där vi väver ihop barnens och elevernas utveckling av kunskaper, sociala förmågor och karaktärsegenskaper. Vår ambition är att förbereda dem för ett snabbt föränderligt samhälle – både lokalt och globalt – genom en individorienterad undervisning.
För att lyckas med detta behöver barnen och eleverna en sammanhållen och väl integrerad skolgång med den röda tråden. Vi erbjuder därför en sammanhållen skolgång och klättring mot individens fulla potential från förskola till årskurs 9 i grundskolan. Vi utgår ifrån 21st Century Skills, en utbildningsstruktur framtagen av internationella organ, som beskriver vilka kunskaper, sociala förmågor och karaktärsegenskaper som krävs av människor i det framtida snabbrörliga samhället. Varje del av skolgången – förskola, lågstadium, mellanstadium och högstadium – har sina speciella ansvarsområden under elevernas klättring mot toppen och sin fulla potential.
Förskolan
I förskolan ligger fokus på omsorg, trygghet och utveckling av grundläggande karaktärsegenskaper. Utveckling av barnets självtillit är centralt. Dessutom lägger vi stort fokus på att utveckla språket så att varje enskilt barn lämnar förskolan med ett tillräckligt stort ordförråd. Vi påbörjar också utveckling av barnens läsande, skrivande och räknande. Många barn hos oss knäcker läskoden redan i förskolan.
Lågstadiet
I lågstadiet ligger fokus på elevernas läsande, skrivande och räknande, men också en del andra ämnesspecifika kunskaper. Vi fortsätter utvecklingen av elevernas karaktärsegenskaper baserat på våra ledord och bygger vidare på elevernas självtillit.
Vår ambition är att samtliga elever ska ges omdömet Godtagbart i Matematik och Svenska i årskurserna 1, 2 och 3 och en stor andel av eleverna ges omdömet Mer än Godtagbart, d v s mer än vad som krävs enligt Skolverkets kursplaner. I åk 3 är ambitionen att samtliga elever ska nå godkänt i nationella proven.
Mellanstadiet
I mellanstadiet vidareutvecklas och fördjupas kunskaperna i kärnämnena Engelska, Matematik och Svenska baserat på de gedigna kunskaperna eleverna utvecklat i förskolan och lågstadiet. Undervisningen intensifieras och fördjupas i NO-ämnena, SO-ämnena och de praktiskt estetiska ämnena. Vi fortsätter utvecklingen av elevernas karaktärsegenskaper baserat på våra ledord och bygger vidare på elevernas självtillit. Vår ambition är att samtliga elever ska ges omdömet Godtagbart i Engelska, Matematik och Svenska i årskurserna 4 och 5 och en stor andel av eleverna ska ges omdömet Mer än Godtagbart, d v s mer än vad som krävs enligt Skolverkets kursplaner. I åk 6 är ambitionen att samtliga elever ska nå minst godkänt både i betyg och i nationella proven. En stor andel ska nå A-betyg.
Högstadiet
I högstadiet vidareutvecklas och fördjupas kunskaperna i kärnämnena Engelska, Matematik och Svenska baserat på de gedigna kunskaperna eleverna utvecklat tidigare under kunskapsklättringen. Undervisningen intensifieras och fördjupas i NO-ämnena, SO-ämnena, moderna språk och de praktiskt estetiska ämnena.
Vi fortsätter utvecklingen av elevernas karaktärsegenskaper baserat på våra ledord och bygger vidare på varje enskild elevs självtillit. Vår ambition är att samtliga elever ska ges minst godkända betyg i samtliga ämnen i årskurserna 7, 8 och 9. Det gäller också i nationella proven. En stor andel ska nå A-betyg. Samtliga elever ska ges gymnasiebehörighet i årskurs 9.