2017-08-07 - RWS Vega

Ny skola och förskola öppnas i Vega, Haninge

Raoul Wallenbergskolan (RWS) startar ny förskola och grundskola för årskurserna F-6 i Vega, Haninge. Förskolan startar i augusti 2018 och grundskolan öppnar portarna i augusti 2019. Hyresavtal har träffats mellan Raoul Wallenbergskolorna AB och Wästbygg Projektutveckling Stockholm AB. Ansökan till Haninge kommun (förskolan) och Skolinspektionen (grundskolan) har lämnats in.

RWS VD Per Egon Johansson kommenterar etableringen av den nya förskolan och grundskolan:

• Vår ambition är att förskolan och skolan i första hand ska vara mötesplats för Vega barn och ungdomar, både på skoltid och på fritid. Dessutom är vår ambition att skolans lokaler ska vara mötesplats också för vuxna medborgare i Vega genom det lokala föreningslivet, studiecirklar, idrottsaktiviteter m m.
  • Vi är stolta över att få ta ansvar för barns skolgång i Vega. Vi kommer göra vårt yttersta för att barn, ungdomar och föräldrar i Vega i framtiden kommer att vara nöjda och stolta över sin ”skola mitt i byn”, säger Per Egon Johansson.