23 mars, 2018

Vinnarna i ”Draknästet”

Under temaveckan  ”Entreprenöriellt förhållningssätt” arbetade årskurs 8 och 9 med temat ”Draknästet” . Målet var att eleverna skulle få arbeta entreprenöriellt samt fundera inom ramen för alla människors lika värde.

Vinnarna i Draknästet

Eleverna fick presentera sina idéer för chefer och entreprenörer från Uppsala.

Vinnarna är:

Situations (Arvid, Manar, Saga, Jennifer, Emma, Vilma och Elvira)

Situations projektidé är att skapa en app för att få unga att lära sig om mänskliga rättigheter samt lagarna och hur man ska vara mot andra. Målet är att unga som använder appen ska veta om vad som är rätt enligt de mänskliga rättigheterna.

Appen ska vara rolig och lärorik. Den består bland annat av ett spel som går ut på att lösa olika problem som ens avatar stöter på. Spelet går sedan ut på att lösa olika problem som ens avatar ska reagera på. Avataren stöter på problem som ska lösas. Oftast är det rätt eller fel enligt lagen och FN.

HRB (Erik, Robin, Thyra, Elias, Ali, Elin och Mimmi).

HRB skapade en låda som skulle säljas till skolor där målet var att elever skulle få chans att lära sig mer om olika religioner kopplat till högtider. Lådan ämnade att öka förståelsen för olika religioner och därmed minska utanförskap och diskriminering. Utöver detta avsågs den även att få elever att känna sig inkluderade och synliggjorda i sin egen verksamhet.