14 juni, 2016

Guiden blev rörd när han fick veta att eleverna själva hade röstat fram att besöka fängelset

Utbytesresa

I början av juni åkte elever som läst tyska på Raoul Wallenbergskolan till Berlin tillsammans med sin tyskalärare Morlin Schubert och resursläraren Annica Björsell. Pengar till resan har eleverna själva samlat in under ledning av Morlin Schubert under det gångna året. Detta genom t.e.x fikaförsäljning på RWS olika evenemang, sponsring m.m

Det var ett fullspäckat program,  med diverse sevärdheter och utflykter och hem kom ett gäng mycket nöjda elever.

Morlin berättar:

RWS besucht Berlin
Sista veckan innan skolavslutningen reste jag med mina 17 tyskaelever i åk 8 och 9 och med min kollega Annica till Berlin i fyra dagar! Vi besökte koncentrationslägret Sachsenhausen, där eleverna gjorde stort intryck på guiden som var väldigt imponerad över hur intresserade, vetande och trevlig eleverna var. Vi besökte även Stasi-fängelset Hohenschönhausen och också här blev guiden rörd när han fick veta att eleverna själva hade röstat fram att besöka fängelset. Jag håller med, det var en mycket trevlig resa med mycket trevliga elever! Ingen försvann, ingen bröt reglerna, alla var trevliga och helt enkelt härliga.
Utöver de tunga programpunkterna besökte vi även djurparken, tekniska museet, Mme Tussauds, gjorde sightseeing, badade i en sjön Schlachtensee samt åt pizza och spaghettiglass. Eleverna fick även en ledig halvdag för att upptäcka Berlin på egen hand. Till och med vädret gjorde sitt och vi fick strosa runt i huvudstaden i 25-27 graders värme och sol.

Vi vill sända ett jättestort TACK till Møller-Bil i Uppsala som sponsrade vår resa med 6250 kronor!! Ni är bäst! 🙂

/Morlin Schubert & Annica Björsell

Framgångsrika lärare

Morlin Schubert  kommer från Tyskland och undervisar i både språk, drama och musikal på skolan. Under hösten kommer hon att arbeta med forumspel i de yngre klasserna för att skapa sammanhållning samt för att arbeta med värdegrunden. Hon skrev tillsammans med eleverna manuset Disney on Stage och har på flera olika sätt engagerat eleverna på skolan i samråd med elevhälsan. Morlins undervisning genomsyras av skolans värdeord medkänsla, mod, ärlighet och handlingskraft och lever själv upp till dem och agerar därmed som en god förebild för eleverna.

Vi är mycket stolt över engagerade lärare som arbetar i Raoul Wallenbergs anda och som ser värdet i att låta eleverna lära sig både i och utanför klassrummet.

IMG_20160608_150526[1]

Spagettiglass