RWS Uppsala

16 september, 2016

RWSUppsala uppmärksammas i UNT

Utdrag ur UNT’s nyheter:

”Närmare 200 elever från Raoul Wallenbergskolan deltog när årets upplaga av Skoljoggen gick av stapeln.

– Det är kul att vi springer på ett nytt ställe och att några är utklädda, säger eleven Arvid Johansson.

Varje höst arrangerar skolor runtom i Sverige Skoljoggen i syfte att uppmuntra barn och unga till att röra på sig. För eleverna på Raoul Wallenbergskolan innebar årets upplaga av Skoljoggen, som ägde rum på onsdagen, flera nyheter. Bland annat genomfördes loppet på ett nytt ställe, nämligen runt Uppsala slott.

En annan nyhet för i år var att ett pris för bästa utklädnad delades ut. Något som visade sig vara uppskattat, då flera elever valde att klä ut sig.

– Idrott och aktivitet ska vara roligt, så för att krydda till det hela fick alla som ville klä ut sig, säger Hanna Slotte.

Eleverna Julia Johanssonoch Anna Karlsson tyckte att idén om att klä ut sig var rolig och bar varsin fångdräkt.

– Vi ska springa så vi har valt en ganska lätt dräkt, säger Julia Johansson.

– Jag tycker att det är bra att vi får pris för bästa utklädnad också, det är ju inte alla som kan springa, säger Anna Karlsson.

Läs hela artikeln här, se film och bilder här:

Kommentera: