16 mars, 2018

Pi-dagen på RWS

I onsdags firade vi Pi-dagen på RWS Uppsala

Motivationen bakom PI-dagen var att synliggöra matematiken mer på skolan och att uppmärksamma det internationella fenomenet Pi-dagen. Vi har framförallt arbetat för att skapa en rolig stämning kring matematik.

Aktiviteter kring Pi

Vår matematiklärare David McVicker, engelskalärare Erik Linderson och några årskurs nior bakade tjugo stora pajer med PI-tecknet på. David och Maja ordnade även en räknetävling som alla årskurser fick delta i. Anna Karlsson i 9b vann hela tävlingen. Hon fick en T-shirt med Pi-tecknet på. Övriga deltagare fick paj.

På lektionerna har engelska- musik- och matematiklärarna haft genomgångar och övningar kring talet och ordet Pi. Te.x har eleverna fått spela Pi-låten (med hjälp av steganalys) och gjort Pi-poesi på engelska.

Det var en väldigt roligt och lärorik dag!  Alla elever på skolan är nu väl medvetna om talet Pi, men framförallt har vi haft roligt med matematik.