14 juni, 2016

Musikalen Disney on Stage 2016

Den 19 maj satte Raoul Wallenbergskolan upp Disney on Stage med 21 elever från årskurs 6-9 på Teater Blanca. Vi är otroligt stolta och glada åt de prestationer som eleverna gjort, deras mod och  för deras makalösa talanger.

Processen

Att delta i en musikal är en häftig processs där man lär sig att samarbeta, driva projekt och att ta ansvar. Det består av både toppar och dalar. 2 månader innan premiär kan ofta nerverna smyga sig på med olika känslor. Kommer jag att klara av det här? Tänk om jag inte lär mig alla repliker? Tänk om jag sjunger fel? Hur ska jag lära mig alla dansstegen? Hur ska jag veta vart jag ska stå? Vad ska jag ha på mig?  Detta är en helt naturlig del av processen, men kan kännas skrämmande om man aldrig varit med om det tidigare. Att övervinna dessa känslor tillsammans med andra i gruppen är ofta det som gör att man i slutfasen känner en stor eufori över att ha klarat det och det blir ett minne för livet. Man kan likna det vid känslan av att bestiga ett berg. Om det hade varit lätt hela vägen hade inte känslan av att nå toppen varit lika oslagbar.

Vi på Raoul Wallenbergskolan i Uppsala tror på att skapa sammanhang för eleverna och att använda motivation som en drivkraft att göra skillnad för sig själv och andra. Att arbeta mot ett gemensamt mål och övervinna hinder är något som dessa barn kommer att ha med sig resten av livet.

IMG_1649IMG_1646