26 januari, 2018

Mänskliga rättigheter på schemat

Under en termin har vi deltagit i programmet ”KUBEN ” via en utbildning framtagen av Raoul Wallenberg Academy. Kuben

… är ett skolprojekt om
mänskliga rättigheter
och medmänskliga skyldigheter

Kubprojektet består av 30 stora, svarta kuber i stål, en för varje mänsklig rättighet, som skickas till utvalda skolor runt om i Sverige och utomlands. Vår skola har fått den mänskliga rättigheten nr 9, Rätten till rättvis behandling.

Här har Kuben precis anlänt

Mänskliga rättigheter en del av undervisningen

Under hösten har vi förberett vårt arbete med Kuben och mänskliga rättigheter genom att arbeta med personliga värderingar på mentorstiderna. Vi har velat få eleverna att reflektera över sina egna värderingar för att sedan leda detta vidare till arbetet med de mänskliga rättigheterna.

Invigningen

I tisdags invigde vid KUBEN med en FANFAR av  blåskvartetten, tal från rektor, tal om fred på spanska, franska och tyska samt allsång ledd av Lovisa från 9b. Alla eleverna fick på morgonen lära sig fredssången”Jag hade en gång en dröm”.

Fördjupning- internationella relationer

Här kan ni läsa om hur vi under en av våra fördjupningar kommer att arbeta med KUBEN.

Internationella relationer