12 september, 2017

Hälsoår för RWS Uppsala

Det nya hälsoåret

Hälsoåret är en viktig del av skolans förebyggande arbete för ökad hälsa och minskad frånvaro. Rörelsevärdar utses i klasserna, flera idrottsdagar planeras in, skolan blir sockerfri och lärarna uppmuntras att aktivera eleverna med rörelser på lektionerna. Två rastaktiviteter planeras dessutom in per vecka. På tisdagsmorgnar har elever möjlighet att gå på extra träning med vår idrottslärare innan skolan börjar (tisdagskul) och på torsdagar kommer RWS löprunda att genomföras tillsammans med ensamkommande flyktingbarn och lärare.

Flera idrottsdagar

På bara två veckor har vi haft två idrottsdagar. Förra veckan samlades hela skolan för en friidrottsdag och imorgon är det återigen dags för Skoljoggen.

Förra årets succé med en varvbana runt slottet är tillbaka! Eleverna ska alltså försöka springa så många varv som möjligt på en bestämd tid. Självklart får man klä ut sig och föräldrar är hjärtligt välkomna att delta!

Reportage från UNT
Film från förre året! ​

Björn (SOlärare) har klätt ut sig och springer med i skoljoggen