1 mars, 2018

Friluftsdagen: skidor, överlevnad, äventyrsbad, scateboard och hästar!

Varje termin har vi en friluftsdag med ett stort urval av aktiviteter. Både lärare och elever deltar i aktiviteterna.

I år kunde eleverna välja mellan:

• Allis aktivitetshus
  • En dag i stallet
  • Slalom i Romme
  • Fyrishov äventyrsbad
  • Överlevnad
  • Promenad och Yoga

Överlevnad med Ylwa och Eric

Eleverna som var på överlevnadskursen gick på en timmes Haik i skogen i 12 minusgrader. Det var djup snö, så det var väldigt skönt att komma fram. Sedan fick de starta eld med tennstål och näver. NO-lärare Ylwa gjorde lite experiment med snödjup temperatur och PH-världen. Eleverna lärde sig även lite om vad man får och inte får göra i naturreservat.

..

Allis

För ett år sedan vann nuvarande 8a namntävlingen. D.v.s de kom på namnet ALLIS som blev namnet på denna fantastiska aktivitetsbyggnad. Eleverna som valde ALLIS som aktivitet under Friluftsdagen kunde välja mellan dans, klättring, skateboard och Parcour.

Här är lärarna på Allis.

Rasmus i 9b utmanar klätterväggen