31 maj, 2014

Eleverna satte upp en egen musikal

För en vecka sen blev musikalen en verklighet

Med mod och handlingskraft har eleverna på egen hand skrivit och övat in en egen musikal. På fredagen spelades musikalen upp för flera olika skolor och föräldrar på Slottsbiografen i Uppsala. Musikalen var en modern tolkning av Grease med sång, dans och drama framförd av elever från alla olika årskurser som under en termin har arbetat tillsammans för att få ihop musikalen.

Se lite av musikalen här:

Elever i årskurs åtta och nio agerade ljudtekniker, koreografer och producenter och var med ända in i slutet. Det är fantastiskt att se unga människor känna ansvar för helheten och som inte ger upp även i de svåraste stunderna. Inte ett öga var torrt när de komiska programledarna utsåg sig själva som vinnare eller när T-birds (8 killar) dansade till Grease Lightning med en stor rosa bil i bakgrunden. På talangjakten framfördes låtar med dans och sång med båda känsla och glimten i ögat. Vilka talanger!

Grease8)

Grease10