31 augusti, 2018

Inner Peace, firande av Raoul Wallenberg och utställning i Kungsträdgården

I samband med Raoul Wallenbergdagen den 27 augusti fick vi besök av Inner Peace Organisation samt våra skolpartners från Indien, New Dehli. Åk9 föreläste om Raoul Wallenberg och hans gärningar för resten av skolan och på torsdagen åkte eleverna till Kungsträdgården för att ställa ut KUBEN om mänskliga rättigheter.

Vad är Inner Peace?

”Inner Peace Day” är en ideell organization som är sekulär och opolitisk. De hjälper elever runt om i världen att må bättre genom minskad stress och ökat välbefinnande.  Undervisningen består av lekar, musik, konst och meditation anpassad för olika åldrar. Målet är att eleverna ska kunna lära känna sig själva bättre och på så sätt utveckla en större respekt för sig själva och sina klasskamrater.

Raoul Wallenbergföreläsningar

Enligt vår tradition föreläser de äldsta eleverna på skolan om Raoul Wallenberg och hans gärningar under Raoul Wallenbergdagen. Ett mycket lyckat och givande koncept för alla elever.

Kubenutställning

På torsdagen åkte alla elever som varit med och inrett kuben till Kungsträdgården i Stockholm för att ställa ut kuben om mänskliga rättigheter som de arbetat med under ett år. I kuben visades gruppens filmer och övriga utställningar upp.

Se några av filmerna här: