RWS Uppsala

 • Våra skolor

  Gå direkt in på någon av våra skolor

 • Våra bloggande elever Fler elever

 • Fantastiska Raoul Wallenbergare
  Identitetsveckans Raoul Wallenbergare

  Under temaveckan om identitet har vi utsett en elev per klass som bäst  levt upp till våra ledord: Mod – Handlingskraft...
  Läs mer om Identitetsveckans Raoul Wallenbergare

  Tilda hade vunnit priset "bästa meritvärde" om hon hade gått i årskurs 9

  Tilda går i årskurs sex och är redan en förebild för andra på skolan. Månadens Raoul Wallenbergare är Tilda med...
  Läs mer om Tilda hade vunnit priset "bästa meritvärde" om hon hade gått i årskurs 9

 • 2017-03-25 - RWS Uppsala

  Pluggcafé en succé

  Vårterminen 2017 kom rektor Christer Fernqvist med idén att utöka stödet med konceptet Pluggcafé. Hit kommer elever som vill göra sina läxor på skoltid tillsammans med lärare och andra elever. Eleverna bjuds på mellanmål för att orka med den sena eftermiddagen och kan sedan komma hem och utföra andra aktiviteter utan att behöva tänka på läxor eller prov.

  2017-03-08 - RWS Uppsala

  RWS dramagrupp gjorde succé

  Torsdagen den 16/2 spelade eleverna som hade valt teaterfördjupningen upp deras pjäs Citroner från Sorrento inte en, inte två, men hela fyra gånger på en och samma dag!
  Eleverna var superbra. Speciellt kvällsföreställningen som blev en berg-och-dalbana av olika känslor som uppstår när en bevittnar syskonbråk, dödsfarliga banditer, korkade poliser, avundsjuka ordföranden, stackars make-up-konsulenter och hjältar i olika former.
  Stor eloge också till de som spelade den texttunga styrelsen och gav pjäsen den meta-nivå som gör pjäsen så intressant!
      

   

   

  r

  2017-02-28 - RWS Uppsala

  Kärleksdisco på RWSUppsala

  Tisdagen innan lovet anordnade RWSvänner ett kärlesdisco. Ca 50 elever var engagerade i fixandet kring discot. Det bjöds på fika och god dryck med flera olika bakverk. Utöver detta fanns det en kärleksvägg som Hedvig höll i samt dansstopp och ”Hela havet stormar” med priser. Det är kul att få leka oavsett ålder. Självklart dansade även några av lärarna.

  Syfte: RWS Vänners syfte är att arbeta med främjande aktiviteter som för elever och klasser samman.   

   

  2017-02-16 - RWS Uppsala

  Grattis till en silvermedalj på DM i Ultimate Frisbee!

  I tisdags åkte ett gäng elever till Stockholm för att tävla i Ultimate Frisbee DM. Våra kämpar kammade hem ett silver. Stort grattis till er alla!

  2017-02-06 - RWS Uppsala

  RWSVänner anordnar ett "Alla-hjärtan- dag-disco"

  RWS Vänner ligger aldrig på latsidan. Just nu planeras både skolgårdsbygge och ett ”Alla-hjärtans-dag-disco”. Tanken med discot är att alla på skolan ska få tillfällighet att göra något roligt tillsammans. Hemkunskapsfördjupningen kommer att baka och göra små lådor med godsaker till alla. I lådorna kommer det dessutom att finnas en lite hälsning till varje elev. Idrottsläraren kommer att köra dansstopp och elever från årskurs 9 kommer att DJá. Pyntar gör elever från årskurs 7-8.

  alla-hjartans-dag-affisch-2

  David Willebrand i 7a har gjort affischen

   

  Samtidigt planeras det som sagt hur skolan ska utvecklas och formas.  Det RWSVänner kom fram till var att de ville fixa en ordentlig fotbollsplan med konstgräs samt att fixa basketplanen. De ville även ha fler soptunnor och bänkar/bord. Det togs beslut om att måla om våra staket . Åk 9:o kommer att målla graffiti på bollplanken med bildläraren Bitten Larsen. Ett annat förslag som kom från idrottsläraren var att bygga en klättervägg på skolgården.

  Eleverna fick i uppdrag att själva söka efter priser för att sedan jämföra med varandra under nästa möte.

  Idrottslärare Hannah Slotte

  Idrott och skolgårdsbygge

   

  2017-02-02 - RWS Uppsala

  Pluggcafé

  Nu startar vi RWS Pluggcafé. Detta innebär att du efter skolan kan stanna kvar och göra dina läxor i skolans café tillsammans med undervisande lärare. Många elever stannar på skolan för att gå vidare till träning eller andra aktiviteter. Att göra läxorna efter kvällsaktiviteten är för många elever ett stort hinder. Därför startar vi ni Pluggcafé för att få läxorna gjorda på skoltid. Utöver Pluggcafé erbjuds fortfarande läxstuga, provstuga och stöd inom MA, NO och ENGELSKA.

  Vad är skillnaden då på stöd och Pluggcafé? Till stöd blir du kallad av undervisande lärare, men till pluggcafét kan man gå när man vill. 

  2016-09-23-13-20-29

   

  2017-01-22 - RWS Uppsala

  RWSUppsala planerar att starta en till årskurs

  Med anledning av ett växande intresse för Raoul Wallenbergskolan i Uppsala gör sig skolan redo för att (vid behov) utöka med en till årskurs 6:a. I nuläget har skolan en årskurs 6:a, tre årskurs 7:or och tvåparallelliga årskurs 8:or och 9:or. Men det är det max antal klasser som skolan kommer att öka med med anledning av begränsad tillgång till klassrum.

   

  2014-08-19-09-44-36

  2014-10-19-00-29-25

  2017-01-11 - RWS Uppsala

  Öppet hus 21 januari

  Vi välkomnar nu  till ett sista öppet hus VT2017 lördag 21/1 10-11:30. 

  Öppet hus börjar 10.00 med information från rektor, lärare och RWSvänner. Här får ni höra mer ingående om undervisningen och skolans pedagogik samt inriktning. Efter detta får ni se skolans lokaler tillsammans med elever från RWSvänner. Ni kan då passa på att ställa frågor om sådant som ni undrar över.

   

  Vi är glada åt det visade intresset för skolan som spridit sig. Vi har i veckan välkomnat nio nya elever till vårterminen 2017.

   

   

  2016-12-21 - RWS Uppsala

  7a vinner tävlingen om namnet på nya aktivitetshuset i Uppsala

  Idag uppvaktade kommun, politiker och media 7a med blommor och godis. De har nämligen vunnit priset om bästa namn på Uppsalas nya träningscentrum. Namnet är ALLIS! Allis är ett träningscentrum för dig som gillar aktivitet och rörelse.

  Om namnet på huset


  Genrebild på skateboardåkare

  30 november–13 december fick elever i årskurs 6–9 chansen att skicka in sina förslag på vad Uppsalas nya allaktivitetshus skulle heta. Det vinnande bidraget blev ”Allis” som skickades in av Julia Hedlund och Emelie Hellström på Raoul Wallenbergskolan. Som pris fick de en exklusiv VIP-dag i huset tillsammans med sin klass.

  ” Namnet är lätt att komma ihåg och skapar en känsla av låga trösklar och att huset är en plats där allt är möjligt och där alla är välkomna”.

  Läs mer om tävlingen, namnet och juryns bedömning

  img_0428 img_0431img_0447

  klassen vinns en heldag på Allis!

  Gratis 7a, ni är verkligen värda detta pris!

  2016-12-08 - RWS Uppsala

  Vi är alla Lucia

  Genom att stå upp mot rasism och begränsande könsnormer lever vi upp till våra ledord: handlingskraft, medkänsla, mod och ärlighet. Igår gjorde alla skolans elever luciakronor. Eleverna samlades sedan i trapphuset för att fota sig och sprida budskapet #jagärlucia

  jag-ar