RWS Uppsala

 • Våra skolor

  Gå direkt in på någon av våra skolor

 • Våra bloggande elever Fler elever

 • Fantastiska Raoul Wallenbergare
  Alva tycker det är viktigt att alla får vara med

  Alva visar mod då hon vågar vara sig själv. Alvas medkänsla är välutvecklad. Det är viktigt för henne att alla...
  Läs mer om Alva tycker det är viktigt att alla får vara med

  Identitetsveckans Raoul Wallenbergare

  Under temaveckan om identitet har vi utsett en elev per klass som bäst  levt upp till våra ledord: Mod – Handlingskraft...
  Läs mer om Identitetsveckans Raoul Wallenbergare

 • 2017-04-28 - RWS Uppsala

  Internationella veckan med tema "hållbar människa"

  Vecka 17 var alla elever inbokade på antingen bio, workshop, dans- eller teaterföreställningar. Detta med anledning av den internationella veckan ”Hållbar människa”. Olika årskurser hade olika teman som behandlades på lektionena under veckan. I alla teman arbetade lärarna samtidigt med värdegrundsfrågor kopplade till våra ledord ärlighet, mod, handlingskraft och medkänsla.

  Åk6: Miljö och skräp (på idrotten deltar vi i ”Håll Uppsala rent”, vi får besök av renhållningsverket, På NO-lektionerna gör eleverna en utställning om plastens påverkan, på engelskan skriver eleverna låttexter om miljöfrågor och på musiken tonsätts texterna där vi också deltar i Sopkampen. Veckan avslutas med en dansföreställning om hållbar miljö på Gottsunda Dans och Teater,

  Åk7: Idenitet och att vara flykting (besök på stadsteatern ”Långt härifrån” samt besök av ungdomar som kommit till Sverige som flyktingar och nu studerar i Sverige).

  Åk8: Londonresa och uppdrag självkänsla (8 elever antas efter uppsatsskrivande och intervjuer till att besöka London tillsammans med lärare. Alla elever får besök av organisationen Frisk och Fri som föreläser om självkänsla, skönhetsideal och sociala medier.  På NO-lektionerna gör eleverna en egen Podcast och på idrotten deltar eleverna i ”håll Uppsala rent” genom att plocka skräp från Uppsalas gator.

  ​​Åk9: Minoritetsgrupper (besöker SFBiosalonger för att se ”Sameblod”. Temat behandlas sedan på svenskalektionerna. Årskurs 9a och afrikagruppen får dessutom besök av en praktikant frånKFUMs globala praktikantprogram som berättar om utsatta ungdomar och sprider kunskap o​m internationellt arbete samt globala problem).

  VILKEN VÄRLD VILL DU LEVA I?

  EN HÅLLBAR VÄRLD MED HÅLLBARA MÄNNISKOR SOM TAR ANSVAR?

  Image result for hållbar människa

   

  2017-04-28 - RWS Uppsala

  Hållbar människa och hållbart hav

  ​Under temaveckan ”Hållbar människa” har eleverna i 6A arbetat med hur havet påverkas av plast. 2050 beräknas havet innehålla mer plast än fisk, och redan idag har över 95% av alla sjöfåglar plast i magen. Den mesta av plasten är sådant som kastas i städer och färdas till havet via åar. Med det är ett problem med en lösning. 6A och 8A gjorde en insats för att rena Uppsala från skräp när de deltog i ”Håll Sverige Rent”. Att få upp ögonen för problemet är det första steget för att kunna visa handlingskraft. De hoppas inspirera andra till att tänka kring nedskräpning med sin fina bildutställning.

   

  2017-04-07 - RWS Uppsala

  Kreativiteten flödar på RWSUppsala

  Kreativiteten flödar när 7a fördjupar sig i grannspråk och minoritetsspråk på svenskan. Här skapas frågesporter, affischer och powerpoints i alla möjliga färger och former. Slutprodukten presenteras för varandra vecka 18 efter temaveckan ”internationella relationer” med tema ”hållbar människa”.

    

  2017-04-07 - RWS Uppsala

  Skolresa till London

  London

  Den 23-24 maj kommer en grupp elever från årskurs 8 på Raoul Wallenbergskolan att få åka med på en skolresa till London, England.

  Under denna tvådagarsresa kommer gruppen att hinna med museibesök och aktiviteter i London, ett besök på Facebooks Londonkontor samt att knyta kontakter med en engelsk skola som också är med på resan.

  2017-04-06 - RWS Uppsala

  Nu bygger eleverna om skolgården

  Bra jobbat idag alla praktikanter från Spanien, RWSvänner, vaktmästare Robert och frivilliga som påbörjade arbetet med att göra om skolgården. Tack vare er elever har vi kommit en bra bit på vägen med skolgårdsbygget. Efter lovet fortsätter arbetet. Elever från årskurs 9 kommer t.e.x att måla bollplanken tillsammans med sin bildlärare Bitten. Detta ser vi verklige fram emot!

   

  2017-04-04 - RWS Uppsala

  Fysikens krafter

  6A har arbetat med krafter och rörelser i vardagssituationer inom fysiken. Efter eleverna hade lärt sig teorin planerade de demonstrationer eller experiment som deras klasskompisar fick ta del av. Spänningen var stor när eleverna testade magnetisk kraft, olika ytors friktion samt hur stödytan och tyngdpunkten påverkar hur mycket tryck en konstruktion tål.

  2017-03-31 - RWS Uppsala

  Studiebesök och klassammanhållning

  Åk 8a åker till Tom-Tits

  Idag besöker åk8 Tom-Tits i Södertälje. Klassen ville göra en klassutflykt för att stärka klassammanhållningen. För att samtidigt lära sig något valde eleverna att åka till Tom-Tits för att koppla det till  det pågåendeskolarbetet. Tom Tit var en fiktiv figur som gjorde olika naturvetenskapliga experiment  i flera böcker som kom ut i slutet av 1800-talet. Idag är det ett musee som har fyra våningar och en experimentpark. Tack vare skolans nya schema med blockundervisning är det lättare för lärare att ta med klasser på olika studiebesök.

  På onsdag åker åk7b till Västerås Prison Island.

  Här ska de få stärka gemenskapen i klassen med olika samarbetsövningar.  De kommer att bilda lag om 3-4 personer och ta sig an de tekniska, taktiska och fysiska utmaningarna som finns i fängelsecellerna.  Samarbete, tålamod och uppfinningsrikedom krävs för att lösa uppgifterna. I slutändan vinner laget med flest poäng Laget vinner alltid över jaget!

  fbbilderbasket fbbilderdevilsisland

   

  2017-03-25 - RWS Uppsala

  Pluggcafé en succé

  Vårterminen 2017 kom rektor Christer Fernqvist med idén att utöka stödet med konceptet Pluggcafé. Hit kommer elever som vill göra sina läxor på skoltid tillsammans med lärare och andra elever. Eleverna bjuds på mellanmål för att orka med den sena eftermiddagen och kan sedan komma hem och utföra andra aktiviteter utan att behöva tänka på läxor eller prov.

  2017-03-08 - RWS Uppsala

  RWS dramagrupp gjorde succé

  Torsdagen den 16/2 spelade eleverna som hade valt teaterfördjupningen upp deras pjäs Citroner från Sorrento inte en, inte två, men hela fyra gånger på en och samma dag!
  Eleverna var superbra. Speciellt kvällsföreställningen som blev en berg-och-dalbana av olika känslor som uppstår när en bevittnar syskonbråk, dödsfarliga banditer, korkade poliser, avundsjuka ordföranden, stackars make-up-konsulenter och hjältar i olika former.
  Stor eloge också till de som spelade den texttunga styrelsen och gav pjäsen den meta-nivå som gör pjäsen så intressant!
      

   

   

  r

  2017-02-28 - RWS Uppsala

  Kärleksdisco på RWSUppsala

  Tisdagen innan lovet anordnade RWSvänner ett kärlesdisco. Ca 50 elever var engagerade i fixandet kring discot. Det bjöds på fika och god dryck med flera olika bakverk. Utöver detta fanns det en kärleksvägg som Hedvig höll i samt dansstopp och ”Hela havet stormar” med priser. Det är kul att få leka oavsett ålder. Självklart dansade även några av lärarna.

  Syfte: RWS Vänners syfte är att arbeta med främjande aktiviteter som för elever och klasser samman.