Estetiska uttryck

Estetiska uttryck är en viktig del av undervisningen och värdesätts högt på RWS Uppsala. På Raoul Wallenbergskolan i Uppsala erbjuder vi flera estetiska fördjupningar som dans, musik, teater, bild och slöjd. Vi gör ofta studiebesök till stadens olika teatrar och konserthallar och får varje termin besök av dramapedagoger från Stadsteatern. Uppsala har ett stort kulturutbud som lärare och elever integrerar i sin undervisning.

Varför estetiska uttryck?

Teater och andra studiebesök kan inte ersätta undervisning, men den kreativa och inspirerande ingången ger en skjuts som får resten att gå snabbare. ”För att kulturen inte ska bli något utanpå den ordinarie verksamheten krävs det att den betraktas som ett bland andra läromedel och integreras i planering och betygsättning – förutsatt att man vågar tala om kultur i instrumentella termer!” (Pedagogiska magasinet, Lisa Eklöf).

2015-05-04 12.28.56

Musikal- eller teaterföreställning

Varje år sätter skolan upp en större uppsättning med skådespel, musik, sång eller dans. De senaste åren har vi framfört musikalen ”Mamma Mia” på Gottsunda Dans och Teater och ”Disneymusikal” samt  pjäsen ”Citroner från Sorrento” på Teater Blanca.

Se utbudet av de estetiska fördjupningar som finns på skolan:

Teater

Bild

Slöjd

Musik

Piano

Dans