RWS Uppsala

 • Våra skolor

  Gå direkt in på någon av våra skolor

 • Våra bloggande elever Fler elever

 • Fantastiska Raoul Wallenbergare
  Månadens Raoul Wallenbergare : Linn Odensten 6a

  Motivering Linn hjälper gärna andra i klassen och hon kan förklara för andra elever vad de ska göra eller hur...
  Läs mer om Månadens Raoul Wallenbergare : Linn Odensten 6a

  Alva tycker det är viktigt att alla får vara med

  Alva visar mod då hon vågar vara sig själv. Alvas medkänsla är välutvecklad. Det är viktigt för henne att alla...
  Läs mer om Alva tycker det är viktigt att alla får vara med

 • 21 mars, 2014 - RWS Uppsala

  Uppsalas mest prisvärda kaffe finns hos RWS

  En sak som är ganska kul med RWS (förkortning för Raoul Wallenbergskolan) Uppsala är att vi elever har rätt stort inflytande i skolan och kan göra idéer till verklighet! Det märks verkligen inne på skolan att vi kan påverka och göra val. Ett bra exempel är den nya caféterian som vi har på skolan. Nästan varje eftermiddag så är caféet öppet där man kan köpa både nyttiga och onyttiga (ibland) mellanmål och kanske en och en annan bakelse varje fredag, för att fira att det blir helg! Bakelserna lagas alltid på plats och det brukar ofta vara klasser som säljer bakelser för att tjäna pengar till klasskassan. Det är eleverna som är mest delaktiga i det här, det önskades nämligen av oss elever, elevrådet diskuterade ifall det var en bra idé och lyckades ta ställning till att det blev ett café. Dessutom så är det elever som håller i alla trådar i caféet, alla som vill kan få hålla i trådarna, man bokar upp sig bara på en valfri dag! Som tack för hjälpen i vår förra skolbyggnad så hade vi inget café men istället så hade vi en automat där det fanns nästan bara godis och läsk, det var nog inte så värst uppskattat av vår skolsköterska faktiskt, men vi elever var rätt nöjda! Nästa år när vi gick där så gick automaten alltid sönder och till slut så valde rektorn att ta bort automaten eftersom den hela tiden gick sönder. Det var då vi elever insåg hur jobbigt det kunde vara på eftermiddagar när man slutade sent och inte hade något mellanmål med sig. En del elever brukade springa ner på stan för att köpa mellanmål vilket inte var så kul.

  Men nu – äntligen så har vi ett café! Det som är så grymt är att det är så förmånliga priser också! Min favorit är menyn kaffe och toast för 10 kronor! Det är ganska nice – och väldigt prisvärt! Kaffet är billigare annars också, bara fem kronor! Det är INGENTING om man jämför med de numerösa fiken som finns i stan här i Uppsala, där är priserna på minst 20 kronor. Ganska prisvärt har vi på RWS alltså! Jag hoppas att caféet är kvar på RWS för all tid så att man inte behöver springa hungrig till stan på eftermiddagarna.

  Nu när jag kommer att tänka på det – klockan är 14:10 och jag har 50 minuter kvar till min ”Extra stödslektion”, dags att springa till matsalen och fika lite!