RWS Uppsala

 • Våra skolor

  Gå direkt in på någon av våra skolor

 • Våra bloggande elever Fler elever

 • Fantastiska Raoul Wallenbergare
  Alva tycker det är viktigt att alla får vara med

  Alva visar mod då hon vågar vara sig själv. Alvas medkänsla är välutvecklad. Det är viktigt för henne att alla...
  Läs mer om Alva tycker det är viktigt att alla får vara med

  Identitetsveckans Raoul Wallenbergare

  Under temaveckan om identitet har vi utsett en elev per klass som bäst  levt upp till våra ledord: Mod – Handlingskraft...
  Läs mer om Identitetsveckans Raoul Wallenbergare

 • 2 juni, 2017 - RWS Uppsala

  Skoltidningen reflekterar om läsåret 16/17

  Skoltidningen reflekterar om läsåret 16/17

  Skolåret 2016-2017 har gått så fort. Det är på riktigt bara tre skoldagar kvar till skolavslutningen! Höstterminen var nog jobbigast med många läxor och prov, medan vårterminen har flutit på lättare. Förutom för 9orna då, som kämpat på med alla nationella prov. Nästa år kommer nog bli svårare, fast det kommer så klart bli roligt att få träffa alla klasskompisar igen efter sommarlovet.

  Vi har lärt oss så mycket detta läsår. Särskilt har fysiken varit roligt där vi har fått lära oss om rymden. Det är så stort och det finns så mycket outforskat, vilket är spännande. Även idrotten där vi får göra så många olika aktiviteter varje gång har varit extra kul. Denna termin har också varit fullt med olika aktiviteter. Bland annat har vi gjort filmrecensioner, frågat folk på stan för att få fram statistik på matten och skapat vår egen charterresa på engelskan. Det har varit särskilt intressant att få lära sig om lagar och brott på SO:n eftersom vi fick så varierande lektioner. Vi fick ha en egen domstol, åka och titta på Tingsrätten samt se på statistik om människor i fängelse.

  Men förutom detta har vi också haft mycket temadagar (om identitet och miljö) och utflykter (till Hammarskog, Fyrishov etc.). Till nästa år skulle det vara roligt med ännu fler aktiviteter som har koppling till det vi arbetar med på lektionerna och det skulle också vara roligt att ha fler idrottsdagar och temaveckor, då de vi har haft har varit väldigt roliga och lärorika!

  Övernattningarna på skolan har varit bland det roligaste på läsåret för att man fick vara med kompisarna. Skolgården har också blivit mycket bättre, men vi tror att vi kan göra ännu mer med den nästa år!

  Nu tar vi snart lov, trevlig sommar allihopa!

  Solig Hälsningar,

  Eleverna på skoltidningen