RWS Uppsala

 • Våra skolor

  Gå direkt in på någon av våra skolor

 • Våra bloggande elever Fler elever

 • Fantastiska Raoul Wallenbergare
  Månadens Raoul Wallenbergare : Linn Odensten 6a

  Motivering Linn hjälper gärna andra i klassen och hon kan förklara för andra elever vad de ska göra eller hur...
  Läs mer om Månadens Raoul Wallenbergare : Linn Odensten 6a

  Alva tycker det är viktigt att alla får vara med

  Alva visar mod då hon vågar vara sig själv. Alvas medkänsla är välutvecklad. Det är viktigt för henne att alla...
  Läs mer om Alva tycker det är viktigt att alla får vara med

 • 12 december, 2014 - RWS Uppsala

  Raoul Wallenbergskolans förberedande inför musikhjälpen

  I år har musikhjälpen kommit till Uppsala och det här året jobbar de med att samla in pengar för att hjälpa personer som har HIV/AIDS. Det har varit mycket arbete med att bygga upp glasburen och att arrangera hela musikhjälpen. Många ställer upp med att donera pengar till musikhjälpen genom att på olika sätt tjäna pengar. Raoul Wallenbergskolan hjälper också till att samla in pengar på många olika sätt.

  Vi går in till alla klassrum där eleverna har sina elevens val för att vi ska få reda på vad Raoul Wallenbergskolan gör fAffisch Musikhjälpenör att samla in pengar inför musikhjälpen. Elevens val grupperna som deltar med att samla in pengar till musikhjälpen är bland annat Sammanhållningsgruppen, internationella relationer och sing-songwriting. Vi ser alla elever som sitter och jobbar för att samla ihop pengar inför musikhjälpen. Vi träffade Hannah och Ella som går i klass 7A som är med i sing-songwriting gruppen och de tycker att det är roligt att sjunga och det roligaste är att sjunga i grupp. Hannah berättar också att det ska vara roligt att samla ihop pengar till musikhjälpen och att det kommer at vara roligt att upptärda i glaskuben. Vi träffade också Hannah Sundkvist som är musik lärare och leder sing-songwriting gruppen. Hon berättar att sing-songwriting gruppen ska uppträda på Café genomfarten för att kunna sälja fika där. Hon tycker att det är extra kul att hela skolan deltar i det här projektet. Vi gick ner till deras matsal där vi träffade David Granquist som leder internationella relationer och är lärare i SO-ämnena.

  – Vi låter eleverna välja själva vad de ska baka för att sen sälja det på Café genomfarten därigenom går alla pengar som vi samlar ihop till musikhjälpen, berättar David Granquist. Han berättar också att han tycker att man lär sig bättre av att arbeta med händerna än att bara sitta och läsa. Man vet bara inte hur en sak är genom att läsa en text man måste göra olika saker som att titta på olika dokumentärer för att kunna se på något på flera olikaunnamed sätt. Vi träffade också Simon Bergholm som går i klass 7B och Cornelia Dahlback som går i klass 8B. Simon berättade att de hade tittat på dokumentärer om HIV/AIDS för att förstå vad sjukdomen är bättre. Cornelia tycker att det är kul att musikhjälpen är i Uppsala och Både Simon och Cornelia tycker att det är bra att de hjälper till att samla ihop pengar till musikhjälpen.

  Jag tror att uppträdandet på Café genomfarten kommer bli en stor succé och enligt några så ska kladdkakan som ska säljas vara jättegod och musiken kommer också vara jättebra.

  Text:

  Henrik Wetterdal

  Raphael Brandmaier                     Henrik Wetterdal Raphael Brandmaier