RWS Uppsala

 • Våra skolor

  Gå direkt in på någon av våra skolor

 • Våra bloggande elever Fler elever

 • Fantastiska Raoul Wallenbergare
  Månadens Raoul Wallenbergare : Linn Odensten 6a

  Motivering Linn hjälper gärna andra i klassen och hon kan förklara för andra elever vad de ska göra eller hur...
  Läs mer om Månadens Raoul Wallenbergare : Linn Odensten 6a

  Alva tycker det är viktigt att alla får vara med

  Alva visar mod då hon vågar vara sig själv. Alvas medkänsla är välutvecklad. Det är viktigt för henne att alla...
  Läs mer om Alva tycker det är viktigt att alla får vara med

 • 16 december, 2014 - RWS Uppsala

  Raoul Wallenbergskolan uppträder i glaskuben och på Café genomfarten

  På morgonen så ser Raoul Wallenbergskolan på en julmusikal i pingstkyrkan. På eftermiddagen så går Sing-songwriting gruppen till stora torget för att uppträda i glaskuben och efter det så är det dags för uppträdande på Café genomfarten.

  För Raoul Wallenbergskolan så börjar dagen med att se på en julmusikal i pingstkyrkan. Det var både barn och vuxna som sjöng. Musikalen handlar om den riktiga anledningen varför man firar jul, den handlar om Jesus födelse. De sjunger många julsånger och det låter väldigt bra.

  På eftermiddagen så går några elever från Raoul Wallenbergskolan till stora torget. Ett per elever går runt med bössor för att samla in pengar. Vi går in backstage med några från sing-songwriting gruppen. De förbereder sig för att sjunga i kuben.  Vi pratade med Erik Björkheim som är produktionsassistent.

  – Jag tycker att musikhjälpen är fantastisk och jag tycker om att jobba med det här hdwöleahprojektet. Det är viktigt att man har tagit upp ämnet om HIV för att det är ett så stort problem. Jag har bidragit genom att önska en låt och det var Harvest moon. Det har varit mycket kändisar som har varit här som Stefan Löven och Moms Selmerlöv, berättade Erik Björkheim. Vi träffade en annan person som jobbade där som berättade att det har varit jätte många kändisar som har varit här som Skalvan, Stefan Löven och några parkourare. Vi träffade också Nina Hjelmhvist som är programledare i Bolibompa på SVT.

  – Jag tycker att musikhjälpen är otrolig och att det är bra att alla är med och samlar ihop pengar. Jag kommer klädracea i glasburen och jag kommer använd alla kläder från unamededededededededdddddddddddBolibompa. Jag tycker att det är jätte bra med att det här året så bekämpar de mot HIV och att de tar upp ämnet om det och jag tycker att alla teman som har varit på musikhjälpen har varit bra. Nästa år så skulle jag vilja att deras tema är att bekämpa Ebola, berättar Nina. Vi träffar också hennes redaktörer Evanna och Emelie. De tycker att det är jätte bra med musikhjälpen. De berättar också att det var dem två som kom på iden om att Nina skulle klädracea. Efter det så går vi till we are friendsCafé genomfarten där några elever ska uppträda och medans så säljs det fika och pengarna går sedan till musikhjälpen. Vi träffade Martin Björlingson som är föreståndare på Café genomfarten och han har jobbat där sen augusti.

  – Vi har donerat pengar till musikhjälpen under hela veckan genom att ha sålt fika. Musiken tar mycket insiativ genom att de tar upp ämnet om HIV och lucia bild3att de samlar ihop pengar för att försöka bota det, det är viktigt att de har tagit upp HIV för att det r en aktuell fråga och ett stort problem. det är också roligt att musikhjälpen är i Uppsala i år. Jag tycker att det är helt fantastisk att Raoul Wallenbergskolan sjunger här och försöker samla ihop pengar för att hjälpa musikhjälpen. Vi har tjänat in ungefär 1000kr, berättar Martin Björlingson.

  Text:

  Henrik Wetterdal

  Raphael BrandmaierHenrik WetterdalRaphael Brandmaier