RWS Uppsala

 • Våra skolor

  Gå direkt in på någon av våra skolor

 • Våra bloggande elever Fler elever

 • Fantastiska Raoul Wallenbergare
  Månadens Raoul Wallenbergare : Linn Odensten 6a

  Motivering Linn hjälper gärna andra i klassen och hon kan förklara för andra elever vad de ska göra eller hur...
  Läs mer om Månadens Raoul Wallenbergare : Linn Odensten 6a

  Alva tycker det är viktigt att alla får vara med

  Alva visar mod då hon vågar vara sig själv. Alvas medkänsla är välutvecklad. Det är viktigt för henne att alla...
  Läs mer om Alva tycker det är viktigt att alla får vara med

 • 8 december, 2014 - RWS Uppsala

  En vecka på utbyte i Budapest

  En vecka i Budapest med fullt av saker att göra och se. Vi bor hos värdfamiljer och får se hur man lever i Ungern. Under veckan får vi bland mycket annat gå i Raoul Wallenbergs fotspår, besöka svenska ambassaden och lära oss om andra kulturer. Här är en vanlig dag i Budapest, onsdagen.

  På onsdag morgon vaknade vi rund 6.00–7.00 och sen gjorde vi  oss klara för att träffa alla på tågstationen kl. 9.00. Vi gick till Heros Square där statyer över alla kungar som byggde upp landet (landets hjältar) står. Heros Square byggdes på slutet av 1700-talet. På Heros Square kan man se statyrer av de sju viktigaste kungar i Ungern.

  Budapest 2014 bild2

  Våra svenska lärare Aeneas och Oscar

  Efter det tog vi tåget till ”The Pesti Vigado”, en enorm konserthall i Budapest. Framför Pesti Vigado fanns det en julmarknad så vi fick 30 minuter på oss för att titta lite på marknaden. Sen var vi tillbaka och gick in till The Pesti Vigado. Pesti Vigado var målad och det var fina stora trappor där inne och det var mycket imponerade och fint med många vackra konstverk.Våra två lärare Aeneas och Oscar

  Budapest 2014

  På Ungerska Raoul Wallenbergskolan

  Efter det om vi till skolan och åt lunch sen gick vi till klassrummet och hade lektion. Eleverna från Bromma pratade om Sveriges historia och eleverna från Uppsala lärde ungerska eleverna svenska. Bromma eleverna pratade om Zlatan och om Pandora Boxen.

  Vi fick en kvarts rast efter det, vi kom till klasrummet igen för att ha musik. Vi lärde oss låten ”Always look on the bright sight of life”. Senare gick vi till ett ställe som heter ”Invisible Exhibition”, vi var där från kl. 15.30 till 17.30. Invisible Exhibition är ett ställe där man kan se och lära sig hur blinda människor lever sitt vardagliga liv. Vi lärde oss hur de skriver och hur de kan läsa. Vi gick till ett mörkt rum och där skulle man känna på saker för att se hur blinda människor visste var allting var i sina hus. Efter det gick vi hem med våra ungerska partners för att vila upp oss inför en ny spännande dag i Ungern!

  Budapest

  /Maja, Rebecka och Veronica