RWS Uppsala

 • Våra skolor

  Gå direkt in på någon av våra skolor

 • Våra bloggande elever Fler elever

 • Fantastiska Raoul Wallenbergare
  Identitetsveckans Raoul Wallenbergare

  Under temaveckan om identitet har vi utsett en elev per klass som bäst  levt upp till våra ledord: Mod – Handlingskraft...
  Läs mer om Identitetsveckans Raoul Wallenbergare

  Tilda hade vunnit priset "bästa meritvärde" om hon hade gått i årskurs 9

  Tilda går i årskurs sex och är redan en förebild för andra på skolan. Månadens Raoul Wallenbergare är Tilda med...
  Läs mer om Tilda hade vunnit priset "bästa meritvärde" om hon hade gått i årskurs 9

 • 10 mars, 2017 - RWS Uppsala

  Budapest 10/11-15

  Vi började dagen 9:30 vid skolans cafeteria och när alla hade anlänt så begav vi oss på ett besök på Holocaust Memorial Center. Där fick vi guidad tur genom utställning om förintelsen. Det fanns en vägg med namn på människor som dog under förintelsen. Namnen står inte i bokstavsordning utan i kolumner. Varje år hittas namn som sedan sätts upp på väggen.
  Efter det gick vi tillbaka till skolan där vi 10 svenska elever och 2 svenska lärare sitter helt ensamma i matsalen. Få elever äter skolmaten utn tar istället med sig egen mat eftersom dem behöver betala för skolmaten.

  Efter vår lunch så gick vi ut på en tre timmars lång promenad som är kallad ”The Wallenberg walk”. Vi fick en guidad tur runt i Budapest av vice-rektorn på skolan. Under denna promenad fick vi besöka världens näst största synagoga, se statyn ”The snake killer” som symboliserar Raoul Wallenbergs tapperhet att stå emot nazismen och hjälpa judarna att överleva ”the arrowcrossed party”. Vi fick även se ¨The shoes on the Danube Bank¨ som är ett minne för judarna som beordrades att ta av sig skorna och vända sig mot floden. Där blev dem sedan ihjäl skjutna och föll ner i vattnet som sedan förde bort deras kroppar.

  Budapest-064

  217

  218