RWS Uppsala

 • Våra skolor

  Gå direkt in på någon av våra skolor

 • Våra bloggande elever Fler elever

 • Fantastiska Raoul Wallenbergare
  Månadens Raoul Wallenbergare : Linn Odensten 6a

  Motivering Linn hjälper gärna andra i klassen och hon kan förklara för andra elever vad de ska göra eller hur...
  Läs mer om Månadens Raoul Wallenbergare : Linn Odensten 6a

  Alva tycker det är viktigt att alla får vara med

  Alva visar mod då hon vågar vara sig själv. Alvas medkänsla är välutvecklad. Det är viktigt för henne att alla...
  Läs mer om Alva tycker det är viktigt att alla får vara med

 • 28 februari, 2014 - RWS Uppsala

  Alla hjärtans dag på RWS

  Alla hjärtans dag på RWS

  Den här dagen började lite jobbigt för mig, eftersom jag hade muntligt nationella prov i matematik, det var lite jobbigt och nervöst men jag fixade det faktiskt. Det tror jag i alla fall. Eftersom vi inte hade någon matematik vanligtvis under tiden, så hade vi håltimme. Det var jätteskönt att ha två timmars lunchrast- särskilt på en dag som denna då vi sedan efter skulle ha sportlov. Det har vi vanligtvis aldrig.

  Under alla hjärtans dag så pyntades skolans sammanhållningsgrupp hela skolans trapphus med rosa, lila och röda hjärtan på tak och väggar och en slags ”kärleksvägg” där man fick skriva kärleksfulla hälsningar till varandra. Kärleksväggen var defintivt huvudattraktionen under dagen, då nästan alla på skolan vallfärdade dit för att kolla vad för fina kärleksfulla hälsningar man hade givit. Superkul! Till dagen så ombads alla elever att klä sig i rött, kärlekens färg. De flesta hade på sig rött lite här och där och en del hade heltäckande röda kläder på sig, som några lärare. Dessutom hade sammanhållningsgruppen tejpat KRAM- och PUSSrutor i olika vrår i trapphuset,  men det var väldigt få som vågade sig dit! Inte minst PUSS-rutan. Hmpf, undra varför? 😉

  Efter att min lunchrast var slut den dagen så hade vi svenska, eftersom vi hade varit så duktiga med vårt reportagearbete, så fick vi köra en tävling. Vi körde jeopardy med frågor om svenska ordklasser och ordspråk som leddes av Kevork i min klass. Det var defintivt en tävling som var värd att minnas! Vi skrattade galet mycket under tävlingen och det var så kul att få göra lite andra grejer än vanliga svenskuppgifter. Lagen som tävlade hette: EES (inte EESS som en kille tyckte det skulle hette), S.B. Pythagoras sats (fråga mig inte varför de valde det namnet, Midget & The Iranian och Skyfire. Jag var med i Skyfire – vi vann med 2150 poäng! Det var superkul att köra!

  Sista lektionen hade vi franska, vi spenderade då tiden med att skriva kärleksdikter på franska medan vi väntade på att sportlovet tickade in. Jag skrev tre stycken av skiftande karaktär kan man säga, den vart inte så bra för att vara ärlig men den var inte så dålig heller :), eftersom vi är väldigt få i franskagruppen så kan vi brainstorma med varandra

  En sak har jag faktiskt insett om alla hjärtans dag och det är att den dagen så anstränger vi allihop för att visa extra kärlek till varandra. Egentligen ska det göras varje dag under hela året!

  Skpande 2 201310

  Några killar i nian som gör en drake av röd färg 🙂