RWS Uppsala

Raoul Wallenbergskolan

RWS Uppsala

Raoul Wallenbergskolan Uppsala

Raoul Wallenbergskolan Uppsala- en trygg skola med ambitiösa mål

RWS Uppsala är en mycket uppskattad 6-9 skola i Uppsala.  Den är belägen i hjärtat av Uppsala i gamla Balderskolan på Kungsgatan 18  i fina, klassiska och ändamålsenliga skollokaler. Vi använder det senaste inom modern teknik och har en engagerad och professionell lärarkår som brinner för att göra skillnad.

För dig som söker till åk6 eller åk7? 

Vi kommer att starta upp en årskurs 6:a och en årskurs 7:a till hösten. Om du är intresserad av gå på vår skola är det viktigt att du ställer dig i vår interna kö. Det sker inga urval med undantag från elever som har syskon på skolan. Dessa får automatiskt förtur.  I övrigt är det kösystemet som gäller.

Vill du veta mer om oss på RWS Uppsala?
Du kan när som helst besöka vår skola under terminen. Kontakta rektor Christer Fernqvist på christer.fernqvist@raoulwallenbergskolan.se.

 Är du nyfiken på hur vardagen på vår skola ser ut? Följ oss på instagram och Facebook!

Just nu på RWS Uppsala

2018-05-14
Temavecka ”hållbar utveckling”

Nu har vi precis avslut temaveckan för årskurs 6-7. Som vanligt vartemat under vårterminen ”hållbar utveckling”. Under samtliga lektioner pratade lärarna om globala miljöfrågor, skräphantering och hållbara alternativ. Trädgårdsdag På måndagen anordnade musik- och slöjdlärare Hannah Sundkvist, No-lärare Miriam Rubin samt Annelie Hammarström en trädgårdsdag. Eleverna fick själva anmäla sig till evenemanget vilket resulterade i …

Läs mer
2018-04-13
Elevutbyte med en skola i Indien

Under påsklovet var två av skolans lärare i Indien för att ordna med ett nytt elevutbytesprogram till Indien. Skolan som utbytet planeras tillsammans med heter DPS Noida och ligger i New Dehli. De första elevutbytena beräknas till höstterminen 2018 om alla ansökningar går igenom. De elever som i höst kommer få möjligheten att åka till …

Läs mer
2018-03-23
Vinnarna i ”Draknästet”

Under temaveckan  ”Entreprenöriellt förhållningssätt” arbetade årskurs 8 och 9 med temat ”Draknästet” . Målet var att eleverna skulle få arbeta entreprenöriellt samt fundera inom ramen för alla människors lika värde. Vinnarna i Draknästet Eleverna fick presentera sina idéer för chefer och entreprenörer från Uppsala. Vinnarna är: Situations (Arvid, Manar, Saga, Jennifer, Emma, Vilma och Elvira) Situations projektidé …

Läs mer
 • Ansök

  RWS Uppsala har fått godkänt på samtliga punkter som granskades av Skolinspektionen. RWS Uppsala ingår nu också i den exklusiva skaran av skolor som har rent protokoll.

  Är du intresserad av skolan?

  Ansök idag!

  Om du vill börja hos oss så ta och sök via vår interna kö. Du behöver inte vänta till kommunens skolval utan kan när som helst kontakta oss!

  Du anmäler dig till vår interna kö och det gör du via knappen nedan: "Ansök till RWS Uppsala"

  Uppsala kommuns skolval görs även via https://www.ebarnungdom.uppsala.se. Meddela oss om du behöver hjälp!

  Sista ansökningsdatum är 31 januari för höst terminen 2018!

  Varmt välkommen till RWS Uppsala!

  Ansök till RWS Uppsala
 • Lovdagar

  Kristi himmelsfärds dag 10/5 (Helgdag)
  Studiedag elever 11/5
  Nationaldagen 6/6 (Helgdag)
  Vårterminen slutar 12/6.

 • Address

  Kungsgatan 18

  753 21 Uppsala

  Telefon & Mail

  070-778 96 64

  christer.fernqvist@raoulwallenbergskolan.se

  Skolsekreterare

  Robert Johansson & Jonas Thorell

  itsupport.uppsala@raoulwallenbergskolan.se

 • Sjukanmälan

  Sjukanmälan sker via länken till Skolplattformen nedan. Inloggning krävs av vårdnadshavare för att säkerställa att ingen obehörig sjukanmälan sker.

  Sjukanmälan