RWS Uppsala

Raoul Wallenbergskolan

RWS Uppsala

Raoul Wallenbergskolan Uppsala

Raoul Wallenbergskolan Uppsala- en trygg skola med ambitiösa mål

RWS Uppsala är en mycket uppskattad 6-9 skola i Uppsala.  Den är belägen i hjärtat av Uppsala i gamla Balderskolan på Kungsgatan 18  i fina, klassiska och ändamålsenliga skollokaler. Vi använder det senaste inom modern teknik och har en engagerad och professionell lärarkår som brinner för att göra skillnad.

För dig som söker till åk6 eller åk7? 

Vi kommer att starta upp en årskurs 6:a och en årskurs 7:a till hösten. Om du är intresserad av gå på vår skola är det viktigt att du ställer dig i vår interna kö. Det sker inga urval med undantag från elever som har syskon på skolan. Dessa får automatiskt förtur.  I övrigt är det kösystemet som gäller.

Vill du veta mer om oss på RWS Uppsala?
Du kan när som helst besöka vår skola under terminen. Kontakta rektor Christer Fernqvist på christer.fernqvist@raoulwallenbergskolan.se.

 Är du nyfiken på hur vardagen på vår skola ser ut? Följ oss på instagram och Facebook!

Just nu på RWS Uppsala

2018-06-18
Studieresa till Berlin

Den sista skolveckan åkte tyskagruppen (elever som har har läst tyska i tre år) till Berlin tilllsammans med sin lärare. Nästa år planerar vi att göra studiebesökt till Frankrike och Tyskland tillsammans med elever och lärare. Utöver detta har just tio elever valts ut till att åka på ett Indienutbyte under två veckor. Det kommer …

Läs mer
Hälsa och gemenskap

Hälsa och rörelse De sista veckorna på Raoul Wallenbergskolan i Uppsala var innehållsrika. Detta år har vi gjort en stor satsning på elevhälsa och mer rörelse. Eleverna själva önskade sig en fotbollsturnering veckan innan skolavslutningen. Här delades eleverna in i klassöverskridande lag som sedan fick tävla mot lärarlaget. Tack till @kaarvanahmadi som hjälpte lärarlaget till seger! …

Läs mer
2018-05-21
Innovation Camp med åk9

I samarbete med ung företagssamhet fick elever från klass 9a möjlighet att se Kinnarps inspirerande lokaler. De fick i upprag av Kinnarps ledning att ta fram idéer för framtidens kontorslandskap. En mycket stolt rektor var med under dagen som avslutades med ett generöst bidrag till klasskassan!

Läs mer
 • Ansök

  RWS Uppsala har fått godkänt på samtliga punkter som granskades av Skolinspektionen. RWS Uppsala ingår nu också i den exklusiva skaran av skolor som har rent protokoll.

  Är du intresserad av skolan?

  Ansök idag!

  Om du vill börja hos oss så ta och sök via vår interna kö. Du behöver inte vänta till kommunens skolval utan kan när som helst kontakta oss!

  Du anmäler dig till vår interna kö och det gör du via knappen nedan: "Ansök till RWS Uppsala"

  Uppsala kommuns skolval görs även via https://www.ebarnungdom.uppsala.se. Meddela oss om du behöver hjälp!

  Sista ansökningsdatum är 31 januari för höst terminen 2018!

  Varmt välkommen till RWS Uppsala!

  Ansök till RWS Uppsala
 • Lovdagar

  Kristi himmelsfärds dag 10/5 (Helgdag)
  Studiedag elever 11/5
  Nationaldagen 6/6 (Helgdag)
  Vårterminen slutar 12/6.

 • Address

  Kungsgatan 18

  753 21 Uppsala

  Telefon & Mail

  070-778 96 64

  christer.fernqvist@raoulwallenbergskolan.se

  Skolsekreterare

  Robert Johansson & Jonas Thorell

  itsupport.uppsala@raoulwallenbergskolan.se

 • Sjukanmälan

  Sjukanmälan sker via länken till Skolplattformen nedan. Inloggning krävs av vårdnadshavare för att säkerställa att ingen obehörig sjukanmälan sker.

  Sjukanmälan