23 mars, 2018

RWS-samling

Idag hölls månadens RWS-samling för alla skolans elever och personal. Det var ett digert program med flera utmärkelser och presentationer av skolans elever.

Utmärkelsen som månadens Raoul Wallenbergare gick till Elias Dahlberg i åk 4 med följande motivering:
”Handlar alltid på ett ödmjukt och eftertänksam sätt. Levererar alltid sitt bästa utan att någon behöver be om det. Står alltid stark i beslut och ställningstaganden. Visar alltid respekt för allt och alla runtomkring sig.

Du visar handlingskraft, mod, medkänsla och ärlighet. Du är en otroligt fin förebild. Vi är stolta över att ha dig här på RWS Elias Dahlberg!”

Den andra utmärkelsen delades ut till vinnarna i skolans Pi-utmaning där eleverna på internationella Pi-dagen förra veckan försökte memorera så många decimaler i talet Pi som möjligt. Vinsten gick till Ebba Brenden i åk 6 som satte 31 decimaler tätt följd av klasskamraten Simona Zoniuk som memorerade 30 decimaler och tredjeplats gick till Elias Rickardsson i åk 4 som klämde till med 24 decimaler.

Den första presentationen stod Adrian Draksh i åk 1 för, då han tidigare i veckan utmanat sin klass och hela skolan att ”Rocka Sockorna”.

Hej!
Idag ska jag berätta lite om Downs syndrom. Min mamma brukar säga att alla människor har 46 kromosomer i kroppen, men personer med Downs syndrom har 47 i kroppen. Dom är som små legobitar.

Allt tar mycket längre tid för dom att lära sig saker, till exempel att gå eller prata. Min bror har Downs syndrom. Han heter Liam och är 3 år. Liam älskar att pussas, kramas, sjunga, dansa och busa med mig och han är alltid glad.

21/3 tar man på sig olika strumpor för alla människors lika värde och visar att det är okej att vara annorlunda.

Den sista presentationen stod Smilla Johansson och Lina Hassel i åk 6 för. De har tagit fram en idé för hela skolan som de kallar #spridkärlek.

Vi har kommit på en idé om att göra en plansch i entrén. På den här planschen tänkte vi att det skulle sitta post-it lappar med fina, positiva texter.

Till exempel “du är unik”, “va dig själv”, “du är bra precis som du är”. Vi tänker att man ska kunna gå och titta på den här planschen, om man inte mår så bra och inte är på det bästa humöret. Vi vill att alla på skolan ska känna sig trygga och välkomna.

Det är många som inte mår så bra i vårt nuläge och det vill vi ändra på. Därför behöver vi eran hjälp. Vi vill att var och en i varje klass ska skriva minst en positiv och peppande text på en post-it lapp, som vi sen ska sätta upp på denna plansch. Vi hoppas att ni tycker att det är en bra idé och att ni vill hjälpa till, så att vi fortfarande kan ha en bra och mobbningsfri skola.