26 januari, 2018

Månadens RWS-samling

Fredagen den 26 januari var det dags för årets första RWS-samling. Traditionsenligt utsågs månadens Raoul Wallenbergare och denna gång gick utmärkelsen till Nellie i åk 7 med följande motivering:
”Nellie är en god representant för skolans ledord.
Med en positiv inställning tar hon itu med nya utmaningar i skolarbetet och kämpar för att få goda resultat.
Hon är lyhörd och lojal och ställer upp för sina kamrater. Hon bidrar till det goda arbetsklimatet i klassrummet.
Hon vågar vara ärlig och står upp för de som är mindre och hjälper gärna till när det behövs.”

Speciellt för denna samling var att RWS Skövde gästades av Elena Blom som sedan flera år tillbaka arbetar med insamling av kläder, leksaker och möbler till Ukraina. Eleverna fick ta del av en presentation där Elena berättade om sitt tidigare arbete och hur varje människa kan göra skillnad. ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.”

Under våren kommer elever och personal på RWS Skövde ha möjlighet att göra skillnad och genom medkänsla och handlingskraft bidra till nästa sändning av kläder och leksaker till Ukraina.