24 maj, 2018

En vecka med åk 1

I måndags var alla elever i åk 1 ute på förmiddagen. Vi gick till Ljungabackarna för att titta på vårblommor. En av uppgifterna var att leta efter maskrosor. Vi ville att eleverna skulle hitta en maskrosknopp, en fin gul blommande maskros och en vacker dunboll. Dessutom plockade eleverna mandelblom, teveronika och smörblommor. Tillbaka i klassrummet pressade vi våra blommor för att sätta in i temaboken.

Den här veckan har två av tre klasser i åk 1 haft vattenstafetter på idrotten. Full fart och härliga hejarop! Det gällde att doppa en trasa i en hink med vatten och sedan springa fram till en flaska och vrida ur trasan så att så mycket vatten som möjligt hamnade i flaskan. När vattnet var slut i trasan sprang de tillbaka, slängde i trasan i hinken och bytte till nästa person.

På matematiken har åk 1 arbetat med symmetri. Eleverna har både ritat färdigt mallar och skapat egna mönster som klasskompisar fått spegla. I början blev det enkla mönster men mot slutet gjorde eleverna riktigt avancerade mönster åt varandra. Ett roligt arbetsområde tyckte alla elever!