RWS Skokloster

 • Våra skolor

  Gå direkt in på någon av våra skolor

 • En fantastisk Raoul Wallenbergare
  Lilly Sundberg

  Lilly är en bra kompis och en god förebild för andra elever. Hon sprider glädje bland både vuxna och barn...
  Läs mer om Lilly Sundberg

 • Välkommen till RWS Skokloster

  Varmt välkommen till Raoul Wallenbergskolan i Skokloster !

  Raoul Wallenbergskolan i Skokloster driver skola med en tydlig värdegrund.  Vår mission är ” Vi brinner för att göra positiv skillnad för varje enskilt barn och elev i våra förskolor och skolor”och våra ledord är: ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft, något som ju Raoul Wallenber stod för. Vi tillämpar dessa ledord i den dagliga verksamheten.

  Vår skola är belägen på den vackra Skoklosterhalvön  och har c:a 110 elever. Vår förskola ligger i huset bredvid så hos oss blir det en naturlig övergång mellan förskola och skola.

  Intresserad av att bli elev på Raoul Wallenbergskolan?

  Är du intresserad av vår skola och vill komma på besök? Kontakta förskolechef Lena Gerby på telnr 070-755 11 95 eller mail: lena.gerby@raoulwallenbergskolan.se

   

  Välkommen till oss på Raoul Wallenbergskolan Skokloster!

  Just nu på RWS Skokloster

  2017-04-23
  Självporträtt

  I tisdags fick barnen använda sig av en spegel, och  fick sen rita av sig på ett papper. Vi avslutade med att skriva namn, efternamn och ålder. Barnen visar stort intresse för språk och skrift. ”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin identitet och känner trygghet i den” (Lpfö 98/10)

  Läs mer
  Zz, långa och korta ord

  Under förra veckan arbetade våra fina 6-åringar med bokstaven Zz, långa och korta ord, skrivit korta meningar på svenska lektionerna. Läroplanen ( Lgr11) säger att skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola kan använda det svenska språket i tal och skrift på ett rikt och nyanserat sätt

  Läs mer
  2017-04-06
  Praktisk utematematik i förskoleklassen

  Förskoleklassen har nu börjat med praktisk utematematik. Som ett kompletterande och utvecklande sätt, att arbeta praktiskt med olika matematiska begrepp. Den här veckan har vi åkt i väg med Matteraketen till mattelandet. Eleverna får olika matematiska uppdrag. Den här veckan tränar vi på begreppen stor, större, störst och liten, mindre, minst. På ett roligt och …

  Läs mer
 • Öppet hus 19 januari

  Är du nyfiken på oss och intresserad av vår fina skola?

  Vi bjuder in alla som är intresserade av att veta
  mer eller börja hos oss på öppet hus!

  Kom till skolan och träffa mig, Lena Gerby. Jag visar runt på skolan och berättar mer om vår verksamhet och ni kan ställa frågor kring hur vi ser på skola och arbetar med vår värdegrund.

  När? Torsdag den 19 januari kl 18.00-20.00.

  Var? Abottvägen 1-3, Idealbyn

  Varmt välkomna!

  Kontakt: Lena Gerby, telnr 0707-55 11 95

 • Ansök

  Är du intresserad av skolan?

  Ansök idag!

  Ansök till RWS Skokloster
 • Address

  Abbotvägen 1-3

  746 95 Skokloster

  Telefon & Mail

  018-38 69 80

 • Sjukanmälan

  Fyll i vår digitala sjukanmälningsblankett för snabb sjukanmälan. Inloggning krävs av vårdnadshavare för att säkerställa att ingen obehörig sjukanmälan sker.

  Sjukanmälan