2 april, 2019

Vinst för RWSJ mot Ulriksdalskolan

En succé för årets innebandyturnering 2019

Under årets sportlov deltog för första gången Raoul Wallenbergskolan i en innebandyturnering mellan olika skolor här i närliggande område i Järvastaden, där RWSJ vann överlägset. Nu är tanken att RWS ska under Påsklovet delta i en fotbollsturnering. Kan RWS återskapa magin?

När Ulriksdalskolan åter igen arrangerades innebandyturneringen för ca sjunde gången. Valde RWSJ att ställa upp denna gång. Förra året var RWSJ inte moget men i år var de redo.
– Förra året mäktade vi inte med och vi hade inte bra koll på läget, säger Victor Larsson som är huvudansvarig för innebandy bland åk3-4 på RWSJ.
”Kan inte vara annat än nöjd”

När inbjudan åter igen kom så tvekande inte RWSJ att dra ihop de elever som var på fritids för att delta. En härlig blandning av ÅK 2-3 med stöd från ÅK4. Laget var ett faktum. Tidig en kall torsdag eftermiddag 28/2 drog 3 ledare med supporter och laget i väg.
Det visade sig att RWSJ presterade bäst när det gäller och började sin första match mot fjolårsvinnarna med en säker vinst. Vinsten i finalen mot Ulriksdalskolan var ett faktum 5-2 (2-0) talar för sig själv. En sann lag insats både från en engagerad tränare Victor Larson, ledarna Anki Karlsson och Sanne Larsson men även spelarna och inte att förglömma supportrarna. Utan hejarklack men även grovjobbet på plan med punktmarkering skulle målen inte ha rullat in.
-Grymt jobbat av alla, säger Victor Larsson överlycklig och stolt. Det är RWSJ första vinst och pokal. Laget släppte bara in 4 mål och gjorde 28 under hela turneringen på 6 matcher. Helt otroligt och vi fick publiken med oss.
Kommer det att upprepas?
Nu stundar Påsklovet och detta år är RWSJ inbjuden till en fotbollsturnering i Skytteholmskolan onsdagen den 17 april. Ska samma magiska insats upprepas?
Lycka till önskar vi truppen som kommer att förvekliga detta uppdrag!
Erika Frayssinet