2 april, 2019

Årets välgörenhetsgala 2019

Härmed presenterar RWS Järvastaden, stolt årets välgörenhetsgala. Där en del av det arbete eleverna gjort på fritidshemmet i årskurs 2 visas upp, efter att på olika sätt ha jobbat med barnkonventionen och skolans värdeord, handlingskraft, medkänsla, mod & ärlighet. Alla elever i år 2 är delaktiga i galan där de olika aktiviteterna på fritidshemmet möts. Ett sådant exempel är elever som gått i aktiviteten “skådespeleri” har sedan samarbetat med elever som gått aktiviteter som filmproduktion och skrivarverkstad. De har sedan tillsammans producerat sina egna kortfilmer baserade på de filmmanus som eleverna skrivit på “skrivarverkstaden”. Elever som gått aktiviteten “konstkunskap” kommer att under galan visa upp sina konstprojektpresentationer på scen. Elever som gått dans uppträder och kamerateam från aktiviteten “filmproduktion” har besökt övriga aktiviteter så som fotbollsprofil, wild kids och rörelselära, och har med hjälp av intervjuer satt sig in i de olika aktiviteterna och skapat programmet “fritidsnytt” som sedan visas upp på galan.
Denna fantastiska dag rullas röda mattan ut och fotograf finns på plats om en vill få sitt foto taget tillsammans med familjen. Försäljning av fika och annat finns på plats, där pengarna går oavkortat till BRIS – Barnens rätt i samhället.