RWS Järvastaden

 • 2019-04-02 - RWS Järvastaden

  Vinst för RWSJ mot Ulriksdalskolan

  En succé för årets innebandyturnering 2019

  Under årets sportlov deltog för första gången Raoul Wallenbergskolan i en innebandyturnering mellan olika skolor här i närliggande område i Järvastaden, där RWSJ vann överlägset. Nu är tanken att RWS ska under Påsklovet delta i en fotbollsturnering. Kan RWS återskapa magin?

  När Ulriksdalskolan åter igen arrangerades innebandyturneringen för ca sjunde gången. Valde RWSJ att ställa upp denna gång. Förra året var RWSJ inte moget men i år var de redo.
  – Förra året mäktade vi inte med och vi hade inte bra koll på läget, säger Victor Larsson som är huvudansvarig för innebandy bland åk3-4 på RWSJ.
  ”Kan inte vara annat än nöjd”

  När inbjudan åter igen kom så tvekande inte RWSJ att dra ihop de elever som var på fritids för att delta. En härlig blandning av ÅK 2-3 med stöd från ÅK4. Laget var ett faktum. Tidig en kall torsdag eftermiddag 28/2 drog 3 ledare med supporter och laget i väg.
  Det visade sig att RWSJ presterade bäst när det gäller och började sin första match mot fjolårsvinnarna med en säker vinst. Vinsten i finalen mot Ulriksdalskolan var ett faktum 5-2 (2-0) talar för sig själv. En sann lag insats både från en engagerad tränare Victor Larson, ledarna Anki Karlsson och Sanne Larsson men även spelarna och inte att förglömma supportrarna. Utan hejarklack men även grovjobbet på plan med punktmarkering skulle målen inte ha rullat in.
  -Grymt jobbat av alla, säger Victor Larsson överlycklig och stolt. Det är RWSJ första vinst och pokal. Laget släppte bara in 4 mål och gjorde 28 under hela turneringen på 6 matcher. Helt otroligt och vi fick publiken med oss.
  Kommer det att upprepas?
  Nu stundar Påsklovet och detta år är RWSJ inbjuden till en fotbollsturnering i Skytteholmskolan onsdagen den 17 april. Ska samma magiska insats upprepas?
  Lycka till önskar vi truppen som kommer att förvekliga detta uppdrag!
  Erika Frayssinet

  2019-04-02 - RWS Järvastaden

  Årets välgörenhetsgala 2019

  Härmed presenterar RWS Järvastaden, stolt årets välgörenhetsgala. Där en del av det arbete eleverna gjort på fritidshemmet i årskurs 2 visas upp, efter att på olika sätt ha jobbat med barnkonventionen och skolans värdeord, handlingskraft, medkänsla, mod & ärlighet. Alla elever i år 2 är delaktiga i galan där de olika aktiviteterna på fritidshemmet möts. Ett sådant exempel är elever som gått i aktiviteten “skådespeleri” har sedan samarbetat med elever som gått aktiviteter som filmproduktion och skrivarverkstad. De har sedan tillsammans producerat sina egna kortfilmer baserade på de filmmanus som eleverna skrivit på “skrivarverkstaden”. Elever som gått aktiviteten “konstkunskap” kommer att under galan visa upp sina konstprojektpresentationer på scen. Elever som gått dans uppträder och kamerateam från aktiviteten “filmproduktion” har besökt övriga aktiviteter så som fotbollsprofil, wild kids och rörelselära, och har med hjälp av intervjuer satt sig in i de olika aktiviteterna och skapat programmet “fritidsnytt” som sedan visas upp på galan.
  Denna fantastiska dag rullas röda mattan ut och fotograf finns på plats om en vill få sitt foto taget tillsammans med familjen. Försäljning av fika och annat finns på plats, där pengarna går oavkortat till BRIS – Barnens rätt i samhället.

  2019-02-05 - RWS Järvastaden

  Högt tempo i bygget av hus 4

  Nu genomförs inredningsarbetet i hus 4 i ett väldigt högt tempo. Reglarna är uppe sedan en tid tillbaka, och nu är i stort sett alla mellanväggar uppsatta. Man börjar få en känsla för hur det blir i praktiken. Klassrummen blir så fina och fritidsutrymmena likaså. I byggnaden kommer också finnas ytterligare en matsal för eleverna i byggnaden. Och förmodligen kommer även femåringarna i förskolan äta sina luncher i denna matsal – allt för att integrera förskola och grundskola. I dagarna har rektor Ulrika och företagsledning varit på plats och gjort de sista finjusteringarna. Från hus 1 och 2 har vi lärt oss att det invändiga skrapgallret måste vara lite större för att eleverna inte ska dra in så mycket grus i skollokalerna. Vi har också också bestämt mer exakt var white board tavlorna ska sitta i klassrummen och därmed också bestämt de interaktiva projektorernas placering.

  2018-12-20 - RWS Järvastaden

  Nu har bygget av hus 4 kommit igång!

  Hus 4 innehåller tre plan med fyra klassrum, fritidslokal och lärararbetsrum på våningsplan 2 och 3. På bottenplanet finns bl a matsal med mottagningskök och ytterligare lokaler. ”Tätt hus” stod klart sommaren 2018 och nu handlar det alltså om att inreda huset. Vi kommer återkomma med information om vilka klasser som kommer att nyttja denna byggnad.

  Projektet kommer att klassificeras som Miljöbyggnad Silver. Som en del i projektet kommer belysningen att få en för skolor helt ny och spännande utformning. Lösningarna kommer att baseras på det senaste inom belysningens effekter på lärandet. Vi återkommer med mer information om detta.

  Bilden till höger är från matsalen och mottagningsköket. Nu precis före jul har regelverk för mellanväggar och isolering och gipsskivor på ytterväggarna börjat komma på plats. Nedan är en bild från ett av de övre planen med klassrum och fritidslokal.

  2018-11-12 - RWS Järvastaden

  Välkommen till Öppet Hus, Förskoleklass 2019

  Hösten 2019 kommer vi att ta emot fyra nya förskoleklasser.

  Måndag 10/12 kl. 18.00-19.00 bjuder vi in till öppet hus i för er som är intresserade av att börja hos oss.

  Vi kommer att berätta om Raoul Wallenbergskolans vision, tankar och värdegrund samt beskriva arbetet och organisation i förskoleklassen.

  Här kan du ladda ner presentationen för mötet.

  Varmt välkommen!

  Vänliga hälsningar

  Ulrika Bolin, Rektor Raoul Wallenbergskolan Järvastaden

  2018-01-17 - RWS Järvastaden

  Nu har Kuben kommit till vår skola

  Kuben är här

  Kuben eller kubmetoden består av 30 svarta kuber i stål, en för varje mänsklig rättighet. Vi har fått kuben ¨rätten till att fritt förflytta sig¨. Genom metoden får skolor stöd med att arbeta strategiskt för att uppfylla skolans övergripande demokrati- och värdegrundsuppdrag samtidigt som eleverna uppmuntras att själva göra skillnad.

  Vi kommer under vårterminen arbeta med våra ledord och mänskliga rättigheter. Under vecka 6 påbörjar vi arbetet. Projektet avslutas i samband med Raoul Wallenbergs dag då alla 30 kuber samlas i början av september  för en offentlig utställning i Kungsträdgården, Stockholm. För oss går Kubprojektet hand i hand med våra ledord; ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Det känns viktigt för oss att arbeta med sådana här typ av frågor med tanke på vårt namn. Läs mer om projektet här.

  2017-09-26 - RWS Järvastaden

  Skoljoggen på RWS Järvastaden

  Förra veckan var det dags för den traditionsfyllda Skoljoggen för eleverna på RWS Järvastaden. Skoljoggen arrangeras av flera tusen skolor i landet, alla på sina egna sätt och efter sina egna förutsättningar. Förmånstagare i år var Clowner utan gränser, dit det också gick att swisha en springslant.

  Förskoleklasserna tog sig runt en sträcka på 700 meter, varav några sprang flera varv. Efteråt belönades man med frukt och, så klart, massor med beröm.

  År 1-3 sprang i Ursviks berömda 2,5 kilometers motionsspår. Slingan är kraftigt kuperad, men alla elever tog sig igenom sträckan i sitt eget tempo. Imponerande är ordet!

  RWS vill också tacka alla föräldrar som glatt ställde upp som funktionärer. Det var inte mindre än 15-20 föräldrar efter spåret på 2,5 kilometers slingan som alla ingav trygghet för löparna och peppade järnet. Tillsammans gjorde vi det till en löparfest!

  2017-09-11 - RWS Järvastaden

  Invigning av skulpturen "Torch of Hope"

  Söndag den 10 september var en historisk dag på RWS Järvastaden. Vi invigde Mi Ankarcronas skulptur ”Torch of Hope”, Raoul Wallenberg var Mis morbror. Mis skulptur är inspirerad av Raouls livsgärning och en symbol för hoppet.

  Med vid invigningen var inte bara skolans elever, föräldrar och boende i Järvastaden utan även Nina Lagergren, Raoul syster och Cecilia Åhlberg, som är dotterdotter till Nina samt Cecilias son Karl. Så vi hade den stora äran att ha fyra generationer av familjen på plats denna dag.

  Tusen tack till alla som kom och firade denna viktiga dag tillsammans med oss!

  2017-08-28 - RWS Järvastaden

  RWS Järvastadens invigning!

  Måndag den 21 augusti var det äntligen dags att slå upp dörrarna till vår nya fantastiska skola i Järvastaden. Dagen bjöd på strålande solsken och ett fullspäckat invigningsprogram. Vi vill tacka alla som kom och firade denna stora dag med oss!

  RWS VD, Per Egon Johansson, hälsar alla välkomna

  Bandklippningscermoni

  Skolans pedagoger uppträdde

   

   

   

   

  Skolans pedagoger uppträdde

  Vd, Per Egon Johansson, rektor, Eva Arfwedson och Hemsö VD, Nils Styf

   

   

   

   

  Eleverna upptäckte och provade på sin nya skolgård

   

   

   

   

   

   

   

   

  Alla som arbetat med att realisera och bygga skolan var samlade

   

  2017-08-17 - RWS Järvastaden

  RWS Järvastaden+Solna Kulturskola= SANT

  Samarbeten

  RWS Järvastaden har ett samarbete med Kulturskolan i Solna. Det finns dans- musik- och teaterkurser på Raoul Wallenbergskolan.

  Nu finns Solna kulturskolas KURSKATALOG online.  Titta på den här: KURSKATALOG

  Sök på ämne, veckodag, ålder eller plats. När du bestämt dig och köpt en plats, så vet du direkt att den är din, samtidigt får du information om startdatum, plats och lärare.

  2017-08-08 - RWS Järvastaden

  Är ni nyfikna på RWS Järvastaden?

  Läs ”Vi i Solna:s” artikel om vår nya fina skola där de tar er igenom skolan på husesyn.

  http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/nu-slar-nyaste-skolan-i-solna-upp-portarna/repdpnqha!Ti0TYWXQ5K@LwlNlQD8gng/

  2017-06-07 - RWS Järvastaden

  Skolbyggets slutfas

  Färdigställandet närmar sig med stormsteg. Just nu arbetas det febrilt av samtliga entreprenörer för att färdigställa Järvastaden skola. Installationer och inredning monteras bland annat i textilsalen och hemkunskapen. Skärmtak monteras ovan entréerna. Skolgården växer snabbt fram med fotbollsplan, inspirerande lekplatsytor med härlig omkringliggande grönska.

  2017-05-24 - RWS Järvastaden

  Spännande framsteg görs på skolbygget

  Arbetet med att färdigställa skolan pågår för fullt. Här ser ni hur panelen i gympasalen monteras och att fotbollsplanen utomhus håller på att ta form.

  2017-04-24 - RWS Järvastaden

  Säg hej till RWS Järvastadens personal!

  Förra veckan samlades personalen för första gången och vi passade på att  föreviga detta möte. Klicka på länken nedan för att titta på filmen.

  Hej-RWJärfälla-Long HD 720p

  2017-04-10 - RWS Järvastaden

  Hur går det med skolbygget?

  Skolbygget flyter på utmärkt! Man börjar nu se slutresultat av fasadarbetet på hus 2 (gymnastik- och slöjdbyggnaden). Markarbetet är i full fart med att asfaltera tillfarter och att lägga kantsten. Skolgården börjar ta form! Skolbygget kommer att klassificeras som Miljöbyggnad Silver, vilket är ett svenskt system för att certifiera byggnader inom energi, inneklimat och material. Det är utvecklat för att värna om människors hälsa och vår miljö.

  2017-03-03 - RWS Järvastaden

  Bygget rullar på enligt tidplan

  Just nu pågår installationsarbetet för ventilation och el m m. I stora huset pågår samtidigt målningsarbeten och mattläggning. Utvändigt syns det att takfortsarbete pågår. Diverse inredningsdetaljer har anlänt och inom kort sätts exempelvis dörrar på plats. I lilla huset pågår arbeten med montering av vissa innerväggar samt installationer av ventilation och el.

  Parallellt med byggandet av skolan pågår naturligtvis en lång rad övriga förberedelseaktiviteter. Nyckelpersonerna i skolledningen och förskoleledningen, samt elevhälsa är rekryterade. Vi har också kommit långt i rekryteringen av lärare och fritidspersonal. Vi återkommer inom kort med mer information om detta.

  2017-02-02 - RWS Järvastaden

  Välkommen Sarah Wahllöf, biträdande rektor RWS Järvastaden

  sarah-wahllof

  Mitt namn är Sarah Wahllöf och jag tillträder tjänsten som biträdande rektor den 24 april 2017. Jag är legitimerad förskollärare och lärare i engelska. Under 15 år har jag arbetat som engelsklärare i Rinkeby, där byggde jag tillsammans med några andra engelsklärare upp Workshop English i ett F-9 perspektiv med stor framgång. Vi vann bland annat Europeiska språkpriset för vårt arbete. Jag har arbetat med elever i många olika projekt både nationellt och internationellt med stor framgång vilket resulterat i att eleverna har nått höga resultat i engelska.

  Jag drivs av skolutveckling för både elever och personal och vill ha ett gott samarbete mellan skolan och hemmet. RWS ledord; ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft är alla egenskaper som stämmer väl in på mig som person.

  Arbetet som biträdande rektor på RWS Järvastaden består i att biträda min rektor i det pedagogiska arbetet och teamarbetet. Jag kommer att vara mycket synlig i verksamheten och min dörr är öppen för elever, personal och föräldrar. Tillsammans kan vi nå långt!

  2017-01-27 - RWS Järvastaden

  Nu söker vi lärare och personal till RWS Järvastaden!

  Nu söker vi lärare och personal till RWS Järvastaden!
  Är du den vi söker eller känner du någon som vill vara med att bygga en ny skola?
  Dela gärna och tipsa om att vi nu söker medarbetare som vill göra positiv skillnad! Läs om alla tjänster vi söker här: http://raoulwallenbergskolan.se/lediga-tjanster/
  Maila ditt cv redan idag till rekrytering@rws.se eller ring oss på 072-841 14 22.
  Välkommen till RWS Järvastaden!

  Se vår film om skolan här: https://www.facebook.com/

   

  2016-11-30 - RWS Järvastaden

  Kolla på skolan!

  Nu börjar skolan så smått ta form. Plattform, ytterväggar, innerväggar och fönster är till stor del på plats och här kan ni se arkitektens vision och planer på hur skolans inre kommer att se ut och vara färgsatt. Vi följer bygget på nära håll och känner att denna skola kommer att bli något utöver det vanliga vilket känns fantastiskt roligt!

  Vi har även påbörjat planeringen av skolans möblering och det är mycket som ska på plats innan vi slår upp portarna i augusti 2017.

  Hemkunskap hus B

  Hemkunskap hus B

  Huvudentré hus A

  Huvudentré hus A

  Fritids hus B

  Fritids hus B

  hus-1-passage-1126

  Korridor plan 2, hus A

  2016-08-25 - RWS Järvastaden

  Rektor blir Eva Arfwedson

  G97A3743Rektor för RWS Järvastaden blir Eva Arfwedson. Eva kommer närmast från en tjänst som förvaltningschef inom Kultur och fritid inom Lidingö stad. Eva har gedigen livs- och yrkeserfarenhet från många olika sektorer i Sverige och utomlands. Eva genomförde sin idrottslärarutbildning på GIH (Gymnastik- och idrottshögskolan) i Stockholm 1983-85. Eva har ett stort intresse för olika idrotter, och var själv aktiv som handbollsspelare under många år. Hon har under sin karriär blivit svensk och dansk mästare, spelat i svenska landslaget och varit proffs i tyska handbollslag. Eva har varit bosatt utomlands i 16 år vilket givit henne många viktiga erfarenheter inom olika områden. Eva har tidigare bl a varit bitr. rektor, rektor, utbildningschef i SISU Idrottsutbildarna i Stockholm. 

  – Efter några år som förvaltningschef känns det nu väldigt roligt, spännande och stimulerande att få återvända till skolans värld igen, och få bidra till barns och ungdomars utveckling. Personligen har det varit en dröm sedan länge att få skapa och starta upp en skola från grunden. Och att dessutom vara med i RWS-koncernen är en minst sagt rolig och förmånlig bonus. De fyra ledorden ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft stämmer väldigt väl överens med mina egna värderingar och kommer från första dagen vara en naturlig och enhetlig del i RWS Järvastaden, säger Eva Arfwedson.

  – Min roll som rektor är att vara tydlig i mitt ledarskap, skapa god kvalitet, trygg arbetsmiljö och att leda skolan i det pedagogiska arbetet. Jag kommer förstås att ha höga förväntningar på lärarna och övrig personal på skolan och på varje enskild elev. Men jag kommer också ha höga förväntningar på att föräldrarna tar ett fullödigt föräldraansvar för sina barn, säger Eva. 

  2016-08-10 - RWS Järvastaden

  Bygget av skolan går enligt planerna

  Bygget rullar på enligt plan. Enligt tidplanen skulle etablering av betongplattorna för de två byggnaderna vara klar till den 16 augusti, men denna milstolpe nåddes redan den 7 juli.  Ni som följer bygget på plats ser nu att stomme för stora byggnaden nu reses. Det ska vara klart till den 12 september och för den mindre byggnaden den 26 september. Just nu jobbar vi för övrigt bl a med färgsättning av lokalerna och själva tycker vi att det kommer att bli väldigt fint.

  2016-03-30 - RWS Järvastaden

  Första spadtaget för Raoul Wallenbergskolan Järvastaden 5 april

  Nu är det dags för det första spadtaget för Raoul Wallenbergskolan Järvastaden!

  Första spadtaget närmar sig för Raoul Wallenbergskolan Järvastaden den 5 april kl 10.30.

  Programmet ser ut enligt följande:

  -Maria Ljungkvist, VD Raoul Wallenbergskolan, hälsar välkommen, modererar övriga talare

  Spadtaget görs av Per Berggren, VD Hemsö, Per-Egon Johansson, styrelseordf Raoul Wallenbergskolan, Marianne Damström Gereben, barn- och ungdomsnämndens ordf Solna och Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordf Solna

  -Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordf Solna stad, om stadens syn på den nya skolan

  -Per Berggren, VD Hemsö, berättar om nybyggnationen och Hemsös syn på skolbyggnation

  -Per-Egon Johansson, styrelseordf Raoul Wallenbergskolan, om skolans verksamhet

  När? 5 april, kl 10.30–11.30

  Var? Fridensborgsvägen 100

  Varmt välkomna!

  2016-03-11 - RWS Järvastaden

  Raoul Wallenbergskolan Järvastadens bygglov är klart!

  I onsdags, den 9 mars, tog Solna stads byggnadsnämnd beslutet att godkänna bygglovet för RWS Järvastaden.

  Läs mer på:Bild från vägen RWS Järvastaden https://www.solna.se/sv/stadsbyggnad-trafik/nyheter-stadsbyggnad-trafik/ny-skola-i-jarvastaden/

   

  2016-02-17 - RWS Järvastaden

  Idrottshallen på RWS Järvastaden

  Idag släpptes nyheten om den fina idrottshallen som kommer att finnas på vår skola – RWS Järvastaden!

  Läs mer om det här:

  http://www.mynewsdesk.com/se/solnastad/pressreleases/jaervastaden-vaexer-och-faar-en-ny-idrottshall-1318523

  https://www.solna.se/sv/om-solna/nyheter-om-solna/jarvastaden-vaxer-och-far-en-ny-idrottshall/bild02