24 januari, 2017

Raoul Wallenbergskolan Järvastaden söker en specialpedagog som brinner för att utveckla elever och skola

Raoul Wallenbergskolan (RWS) är ett friskoleföretag som idag består av fyra förskolor och fyra grundskolor utspritt i Bromma, Mariehäll, Uppsala, Skövde och Skokloster. Barnen och eleverna är i första hand det som utgör vår verksamhet. Med vårt utvecklingsarbete strävar vi efter att skapa framstående verksamheter. Målet är givetvis att på bästa tänkbara sätt rusta våra barn och unga för framtiden. För oss är det en framgång för lärandet att inkludera fysisk aktivitet i verksamheten. Vi drivs på så sätt av ett starkt engagemang för värdegrundsfrågor och utgår från våra fyra ledord: ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft – egenskaper som präglade vår förebild Raoul Wallenberg och hans livsgärning.

Hösten 2017 startar vi upp ytterligare en skola inom Raoul Wallenbergskolorna AB i Jävastaden, Solna med 400 elever. Vill du arbeta i nya fräscha lokaler, kunna vara delaktig i uppbyggnaden av en ny skolverksamhet och få möjligheten att utveckla dig själv då är det här rätt skola för dig!

Som specialpedagog på Raoul Wallenbergskolan är du en viktig del i skolan elevhälsoarbete och arbete mot att alla elever ska nå målen. Detta gör du främst genom att kartlägga och observerar elever och utifrån deras behov handleda pedagoger. Du stödjer pedagoger i arbetet med extra anpassningar, utredningar och åtgärdsprogram och arbetar nära skolledningen.

Är du utvecklingsinriktad, ser till varje enskild elevs behov och har nära till glädje och skratt samt:
– vill arbeta med de arbetsuppgifter som ingår i det specialpedagogiska uppdraget
– har ett helhetsperspektiv på elevens utveckling
– skapar ett gott samarbetsklimat med medarbetare och pedagoger ute på skolorna
– är kreativ och lösningsfokuserad

Vi söker dig som är behörig specialpedagog med erfarenhet av att handleda pedagoger. Att konsultera och handleda personal/arbetslag utgör en stor del av uppdraget varför dina kunskaper och erfarenheter kring detta väger starkt. Arbetet kräver att du har god förmåga att samarbeta, att utveckla nya kontakter och att du ser förändringar som en möjlighet till utveckling. Som specialpedagog ges du ett stort eget ansvar och möjlighet att påverka din egen arbetssituation. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. Erfarenhet av arbete med elever i behov av stöd är viktig.

Låter det som ett spännande uppdrag, som passar dig? Läs mer om oss på: www.raoulwallenbergskolan.se/rws-jarvastaden

Vi ser fram emot din ansökan! Sista ansökningsdag 26 februari.

Tillsvidaretjänst, heltid.

Ferietjänst. Fast lön.