RWS Järvastaden

 • Välkommen till RWS Järvastaden

  Raoul Wallenbergskolan Järvastaden – skolan mitt i byn

  Raoul Wallenbergskolan (RWS) startar ny förskola och grundskola för årskurserna F-6 i Järvastaden. Förskolan och grundskolan öppnar portarna i augusti 2017.

  RWS har tillsammans med Hemsö Fastighets AB utvecklat ett nytt och spännande skolkoncept under devisen ”Skolan mitt i byn”. Vår ambition är att utforma lokaler och verksamhet på ett sådant sätt att det blir en naturlig mötesplats för alla medborgare i Järvastaden. Rektor Eva Arfwedson har en gedigen bakgrund inom föreningslivet  hon är mån om att skolan ska ha en god relation till föreningar och kulturaktörer i närområdet.

  Vi har nu stängt antagningen för grundskolan inför 2017 och information har gått ut till föräldrar som är med i antagningen. Sista dagen för att ställa sig i kö var den 2 oktober 2016. Du kan såklart fortfarande ställa dig i kö och om vi gör en andra antagning inför skolstart är du med i den. Ansök om en plats i skolan här! (Eller använd följande länk: https://sms.schoolsoft.se/rws/jsp/public/right_public_studentqueue.jsp?school=rwsj)

  Har du anmält ditt barn till vår kö redan och vill logga in för att administrera ansökan? Klicka här!

  Vid frågor vänligen kontakta oss på mailadress rwsj.info@raoulwallenbergskolan.se

  Vi har fått Skolinspektionens tillstånd att tillämpa geografisk närhet som ett av våra antagningskriterier för köhantering till skolan, vilket innebär att barn och ungdomar i Järvastaden kommer att ha företräde till skolan.

  Korta fakta om skolan

  Årskurser: F-6

  Antal elever: 500 – 600

  Antal klassrum: 25 (hemklassrum och specialsalar för alla ämnen)

  Gymnastiksal för många olika idrottsaktiviteter

  Antal fritidsutrymmen: 9

  Skola: ca 5 282 kvm

  Skolgård: ca 10 000 kvm

  Fritids: åk F-3

  Fritidsklubb: åk 4-6

  Matsal för 200 personer och tillagningskök

  Varmt välkomna!

   

  Just nu på RWS Järvastaden

  2016-11-30
  Kolla på skolan!

  Nu börjar skolan så smått ta form. Plattform, ytterväggar, innerväggar och fönster är till stor del på plats och här kan ni se arkitektens vision och planer på hur skolans inre kommer att se ut och vara färgsatt. Vi följer bygget på nära håll och känner att denna skola kommer att bli något utöver det …

  Läs mer
  2016-08-25
  Rektor blir Eva Arfwedson

  Rektor för RWS Järvastaden blir Eva Arfwedson. Eva kommer närmast från en tjänst som förvaltningschef inom Kultur och fritid inom Lidingö stad. Eva har gedigen livs- och yrkeserfarenhet från många olika sektorer i Sverige och utomlands. Eva genomförde sin idrottslärarutbildning på GIH (Gymnastik- och idrottshögskolan) i Stockholm 1983-85. Eva har ett stort intresse för olika idrotter, …

  Läs mer
  2016-08-10
  Bygget av skolan går enligt planerna

  Bygget rullar på enligt plan. Enligt tidplanen skulle etablering av betongplattorna för de två byggnaderna vara klar till den 16 augusti, men denna milstolpe nåddes redan den 7 juli.  Ni som följer bygget på plats ser nu att stomme för stora byggnaden nu reses. Det ska vara klart till den 12 september och för den …

  Läs mer
 • Barnens julmarknad 4 december

  Kom och träffa oss på Barnens julmarknad 4 december!

  Möt rektor Eva, ordförande för Raoul Wallenbergskolorna, Per-Egon Johansson, samt utvecklingschef Sara Corneliusson.

  Vi välkomnar nyfikna föräldrar och barn att komma och besöka oss på julmarknaden för att ställa frågor eller titta på bilder av den nya skolan. Fraiche Catering, som kommer att laga skolmaten, kommer också ha en representant på plats.

  Varmt välkommen!

 • Ansök

  Ansök
  Är du intresserad av skolan?
  Via länken till den digitala anmälningsblanketten kommer du till köanmälan för skolan.

  Ansök till RWS Järvastaden
 • Address

  Fridensborgsvägen 100

  17062 Solna

  Telefon & Mail

  Kommer snart

  rwsj.info@raoulwallenbergskolan.se

 • Sjukanmälan

  Mer info kommer snart.