RWS Järvastaden

 • Välkommen till RWS Järvastaden

  Raoul Wallenbergskolan Järvastaden – skolan mitt i byn

  Raoul Wallenbergskolan (RWS) startar ny förskola och grundskola för årskurserna F-6 i Järvastaden. Förskolan och grundskolan öppnar portarna i augusti 2017.

  Vi har nu stängt antagningen för grundskolan inför 2017 och information har gått ut till föräldrar som är med i antagningen. Sista dagen för att ställa sig i kö var den 2 oktober 2016. Du kan såklart fortfarande ställa dig i kö och om vi gör en andra antagning inför skolstart är du med i den. Ansök om en plats i skolan här! (Eller använd följande länk: https://sms.schoolsoft.se/rws/jsp/public/right_public_studentqueue.jsp?school=rwsj)

  Har du anmält ditt barn till vår kö redan och vill logga in för att administrera ansökan? Klicka här!

  Vid frågor vänligen kontakta oss på mailadress rwsj.info@raoulwallenbergskolan.se

  Varmt välkomna!

  RWS har tillsammans med Hemsö Fastighets AB och ett par andra aktörer utvecklat ett nytt och spännande skolkoncept under devisen ”Skolan mitt i byn”. Vår ambition är att utforma lokaler och verksamhet på ett sådant sätt att det blir en naturlig mötesplats för alla medborgare i Järvastaden.

  Vi har fått Skolinspektionens tillstånd att tillämpa geografisk närhet som ett av våra antagningskriterier för köhantering till skolan, vilket innebär att barn och ungdomar i Järvastaden kommer att ha företräde till skolan.

  – Vi är stolta över att få ta ansvar för barns och ungdomars skolgång i Järvastaden. Vi kommer göra vårt yttersta för att barn, ungdomar och föräldrar i Järvastaden i framtiden kommer att vara nöjda och stolta över sin ”skola mitt i byn”, säger Maria Ljungkvist, VD för RWS.

   

  Korta fakta om skolan

  Årskurser: F-6

  Antal elever: 500 – 600

  Antal klassrum: 25 (hemklassrum och specialsalar för alla ämnen)

  Gymnastiksal för många olika idrottsaktiviteter

  Antal fritidsutrymmen: 9

  Skola: ca 5 282 kvm

  Skolgård: ca 10 000 kvm

  Fritids: åk F-3

  Fritidsklubb: åk 4-6

  Matsal för 200 personer och tillagningskök

  Mer info kommer senare.

   

  Just nu på RWS Järvastaden

  2016-08-25
  Rektor blir Eva Arfwedson

  Rektor för RWS Järvastaden blir Eva Arfwedson. Eva kommer närmast från en tjänst som förvaltningschef inom Kultur och fritid inom Lidingö stad. Eva har gedigen livs- och yrkeserfarenhet från många olika sektorer i Sverige och utomlands. Eva genomförde sin idrottslärarutbildning på GIH (Gymnastik- och idrottshögskolan) i Stockholm 1983-85. Eva har ett stort intresse för olika idrotter, …

  Läs mer
  2016-08-10
  Bygget av skolan går enligt planerna

  Bygget rullar på enligt plan. Enligt tidplanen skulle etablering av betongplattorna för de två byggnaderna vara klar till den 16 augusti, men denna milstolpe nåddes redan den 7 juli.  Ni som följer bygget på plats ser nu att stomme för stora byggnaden nu reses. Det ska vara klart till den 12 september och för den …

  Läs mer
  2016-03-30
  Första spadtaget för Raoul Wallenbergskolan Järvastaden 5 april

  Nu är det dags för det första spadtaget för Raoul Wallenbergskolan Järvastaden! Första spadtaget närmar sig för Raoul Wallenbergskolan Järvastaden den 5 april kl 10.30. Programmet ser ut enligt följande: -Maria Ljungkvist, VD Raoul Wallenbergskolan, hälsar välkommen, modererar övriga talare Spadtaget görs av Per Berggren, VD Hemsö, Per-Egon Johansson, styrelseordf Raoul Wallenbergskolan, Marianne Damström Gereben, …

  Läs mer
 • Ansök

  Ansök
  Är du intresserad av skolan?
  Via länken till den digitala anmälningsblanketten kommer du till köanmälan för skolan.

  Ansök till RWS Järvastaden
 • Den nya skolgården - Informationsmöte

  Informationsmöte kring planeringen av den nya skolgården

  Vi vill bjuda in till ett möte kl 18:00 den 1/12 för att informera och föra dialog om utformning av skolgård på RWS Järvastaden. Det är viktigt för oss att informera och få era synpunkter på hur skolans nya skolgård kommer att se ut.

  Anmäl er via till sara.corneliusson@raoulwallenbergskolan.se!

  Datum:
  Tisdag 1 december kl 18.00-19.30

  Plats: Scandic hotell Järva Krog

  Varmt välkomna!

 • Address

  Fridensborgsvägen 100

  17062 Solna

  Telefon & Mail

  Kommer snart

  rwsj.info@raoulwallenbergskolan.se

 • Sjukanmälan

  Mer info kommer snart.