RWS Järvastaden

 • Välkommen till RWS Järvastaden

  Raoul Wallenbergskolan Järvastaden – skolan mitt i byn

  Raoul Wallenbergskolan (RWS) startar ny förskola och grundskola för årskurserna F-6 i Järvastaden. Förskolan och grundskolan öppnar portarna i augusti 2017. Hyresavtal har träffats mellan RWS och Hemsö Fastighets AB, vilket innebär att nya skolbyggnader kommer att byggas i kvarteret Älgörten. Dessutom kommer den omkringliggande marken genomgå en total omvandling till en helt ny skolgård för barn och ungdomar i de aktuella åldrarna.

  Vid frågor vänligen kontakta oss på mailadress info@raoulwallenbergskolan.se

  Ansök om en plats i skolan här! Eller använd följande länk: https://sms.schoolsoft.se/rws/jsp/public/right_public_studentqueue.jsp?school=rwsj

  Varmt välkomna!

  RWS har tillsammans med Hemsö Fastighets AB och ett par andra aktörer utvecklat ett nytt och spännande skolkoncept under devisen ”Skolan mitt i byn”. Vår ambition är att utforma lokaler och verksamhet på ett sådant sätt att det blir en naturlig mötesplats för alla medborgare i Järvastaden.

  Vi räknar med att få Skolinspektionens tillstånd att tillämpa den s k närhetsprincipen, vilket innebär att barn och ungdomar i Järvastaden kommer att ha företräde till skolan. Detta innebär att vi tar ett ansvar för alla barns och ungdomars skolgång i Järvastaden.

  I januari 2016 lämnade vi in ansökan till Skolinspektionen om att starta skolan. Vi hoppas och tror på Skolinspektionens godkännande någon gång under sensommaren 2016.

  – Vi är stolta över att få ta ansvar för barns och ungdomars skolgång i Järvastaden. Vi kommer göra vårt yttersta för att barn, ungdomar och föräldrar i Järvastaden i framtiden kommer att vara nöjda och stolta över sin ”skola mitt i byn”, säger Maria Ljungkvist, VD för RWS.

  Ni kan redan nu ansöka om plats inför skolstarten i augusti 2017.

  Använd länken: https://sms.schoolsoft.se/rws/jsp/public/right_public_studentqueue.jsp?school=rwsj

  Korta fakta om skolan

  Årskurser: F-6

  Antal elever: 500 – 600

  Antal klassrum: 25 (hemklassrum och specialsalar för alla ämnen)

  Gymnastiksal för många olika idrottsaktiviteter

  Antal fritidsutrymmen: 9

  Skola: ca 5 282 kvm

  Skolgård: ca 10 000 kvm

  Fritids: åk F-3

  Fritidsklubb: åk 4-6

  Matsal för 200 personer och tillagningskök

  Mer info kommer senare.

   

  Just nu på RWS Järvastaden

  2016-03-30
  Första spadtaget för Raoul Wallenbergskolan Järvastaden 5 april

  Nu är det dags för det första spadtaget för Raoul Wallenbergskolan Järvastaden! Första spadtaget närmar sig för Raoul Wallenbergskolan Järvastaden den 5 april kl 10.30. Programmet ser ut enligt följande: -Maria Ljungkvist, VD Raoul Wallenbergskolan, hälsar välkommen, modererar övriga talare Spadtaget görs av Per Berggren, VD Hemsö, Per-Egon Johansson, styrelseordf Raoul Wallenbergskolan, Marianne Damström Gereben, …

  Läs mer
  2016-03-11
  Raoul Wallenbergskolan Järvastadens bygglov är klart!

  I onsdags, den 9 mars, tog Solna stads byggnadsnämnd beslutet att godkänna bygglovet för RWS Järvastaden. Läs mer på: https://www.solna.se/sv/stadsbyggnad-trafik/nyheter-stadsbyggnad-trafik/ny-skola-i-jarvastaden/  

  Läs mer
  2016-02-17
  Idrottshallen på RWS Järvastaden

  Idag släpptes nyheten om den fina idrottshallen som kommer att finnas på vår skola – RWS Järvastaden! Läs mer om det här: http://www.mynewsdesk.com/se/solnastad/pressreleases/jaervastaden-vaexer-och-faar-en-ny-idrottshall-1318523 https://www.solna.se/sv/om-solna/nyheter-om-solna/jarvastaden-vaxer-och-far-en-ny-idrottshall/

  Läs mer
 • Ansök

  Ansök
  Är du intresserad av skolan?
  Via länken till den digitala anmälningsblanketten kommer du till köanmälan för skolan.

  Ansök till RWS Järvastaden
 • Den nya skolgården - Informationsmöte

  Informationsmöte kring planeringen av den nya skolgården

  Vi vill bjuda in till ett möte kl 18:00 den 1/12 för att informera och föra dialog om utformning av skolgård på RWS Järvastaden. Det är viktigt för oss att informera och få era synpunkter på hur skolans nya skolgård kommer att se ut.

  Anmäl er via till sara.corneliusson@raoulwallenbergskolan.se!

  Datum:
  Tisdag 1 december kl 18.00-19.30

  Plats: Scandic hotell Järva Krog

  Varmt välkomna!

 • Address

  Fridensborgsvägen 100

  17062 Solna

  Telefon & Mail

  Kommer snart

  info@raoulwallenbergskolan.se

 • Sjukanmälan

  Mer info kommer snart.