10 april, 2018

Starka intryck från vänskolan i Indien

Tre lärare från låg-, mellan- och högstadiet besökte RWS Brommas vänskolor i Indien för att förbereda undervisningen inför elevernas deltagande i projektet.

Efter en vecka av mycket starka intryck är vi nu så hemma igen från Indien där vi besökt skolan DPS Noida som vi kommer starta ett utbyte med till hösten och en skola för föräldralösa och fattiga barn.

– Det var så häftigt och känslomässigt att möta dessa barn som var så fulla av drömmar och framtidsutsikter, säger Jonatan Pettersson, lärare i år 6. Den tacksamhet som elever och lärare på vänskolorna uppvisade över att få gå i skolan och lycka över de små sakerna i livet är något jag aldrig kommer glömma.

RWS-lärarna Shereene, Jonatan och Trevor blev mycket varmt välkomnade av vår värdskola DPS Noida där de hade ett fullspäckat schema både i och utanför skolan.
– Det har varit mycket intressant att få lära sig om den indiska kulturen, få ta del av vardagsliv och lära sig mer om religiösa traditioner, berättar Jonatan. Besöket på Taj Mahal och en tur med cykeltaxi i Delhi är även de oförglömliga minnen.

De elever som i höst kommer få möjligheten att åka till indien kommer komma hem med oförglömliga minnen, nyfunna vänner och med andra perspektiv på livet. En intresseanmälan för elever åk 7-9 och mer information om utbytet kommer ges framöver.

Läs mer om RWS Brommas samarbete med Indien på nedanstående länkar.
Samarbete med Indien 2018-2019