3 maj, 2018

Skolkurator, Raoul Wallenbergskolan Bromma

Vi på RWS Bromma en trygg och ambitiös skola som vill göra positiv skillnad. Vi söker dig som är en erfaren kurator och utbildad socionom.

Du har erfarenhet av att arbeta som kurator med förebyggande elevhälsoarbete både på grupp- och organisationsnivå. Du kan genomföra kartläggningar av grupper/individers behov samt har kunskap om hur man arbetar vidare med åtgärder. I arbetet ingår även att kunna diskutera och inspirera andra att finna lösningar på svårigheter som uppstår i skolan. Du har god IT-vana och du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du är förtrogen med de styrdokument som gäller för arbetet, bland annat Socialtjänstlagen (2001:453) och Skollagen (2010:800). Du kan nätverka med andra aktörer utanför skolans verksamhet och har kunskap om andra myndigheters/samhällsaktörers roller i samarbete med skolan. Du har lätt för att skapa relationer och samarbetar väl med andra samtidigt som du har ett eget driv och tycker om att arbeta självständigt. Som person är du trygg och stabil.

Ditt uppdrag hos oss är att i samverkan med skolledningar och övrig elevhälsopersonal, utifrån din kompetens, skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas lärande, hälsa och utveckling. Du ansvarar för att samordna det förebyggande arbetet mot diskriminering och kränkande behandling tillsammans med ett team bestående av lärare och skolledning. I arbetet ingår att genomföra samtal med elever och föräldrar samt att bedriva handledning och konsultation av personal. Du arbetar på såväl individ-, grupp och organisationsnivå. Elevhälsoarbetet på de tre skolorna är proaktivt, engagerande och teamorienterat. Du kommer att arbeta nära skolsköterska, specialpedagoger, speciallärare och skolledning.
Tjänsten tillstäds i aug 2018 och är på 50%
Om detta låter som ett spännande uppdrag som passar dig, ansök redan idag! Skicka gärna in din ansökan snarast då intervjuer kommer att påbörjas innan ansökningstiden är slut.