Medarbetare

Engagerade medarbetare

RWF rekryterar barn från alla samhällsgrupper och vår ambition är att tidigt i barnens liv föra in det internationella och mångkulturella perspektivet i vardagen. Det gör vi på lite olika sätt, och bland annat genom att vi introducerar engelskan i den vardagliga konversationen. Vi är noggranna med att ha en så allsidig sammansättning av vår personal som möjligt.

Vi har höga krav på våra pedagoger. Utöver att de ska kunna levandegöra vår värdegrund och vara goda förebilder för barnen har vi höga förväntningar vad gäller medarbetarnas pedagogiska förmåga. Med den kvalitetsindikator som vi använder som ”ledstång” i verksamheten ges varje enskild medarbetare möjlighet att ständigt pröva utvecklingen av sin pedagogiska förmåga.

5271-1001 (2)

Viktor Johansson är barnskötare och har jobbat på förskolan nästan från den då startade. Viktor är en lugn och trygg pedagog.

Viktor arbetar medvetet med barnen och sina kollegor med vårt värdegrundsarbete. För Viktor är rörelse och aktiviteter viktiga och de större barnen går till gymnastiksalenen gång i veckan och även på utflykt minst en gång i veckan.

En viktig del av det är hur man är en bra kompis och det lever verkligen Viktor upp till både på arbetet och även privat i idrottssammanhang.

Linda är föräldraledig under 17/18.

linda

Linda är 28 år och bor i Skövde men kommer ursprungligen från Uddevalla. Linda är utbildad förskolelärare inriktning tidiga åldrar och tog examen på Borås högskola.

Att studera till förskolelärare var det självklara valet eftersom jag brinner för arbetet med barns utveckling. Varje dag möts man av nya utmaningar och nyfikna barn. Jag som förskolelärare anser att en trygg miljö med tydliga rutiner och med ett lustfyllt lärande är viktiga element.

Att arbeta på Raoul Wallenbergförskolan är att tillgodose varje barns kunskap och det ger mig möjligheten till en tydlig struktur och en stark värdegrund med ledorden ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft.

Kimberly Mikszath is an educated preschool teacher from USA.  She received her degree in 1985 from Tarleton State University in Stephenville, Texas. She has worked as Director of a Women, Infant and Childrens Nutrition and health education Program administered through the Texas Department of Health. Kim moved to Sweden with her husband and daughter in 1999 and has worked as an English teacher in several different places, both public and private. She ha3416-1056s worked at RWF since 2011

”I am so excited to be a part of the Raoul Wallenberg team.  I have worked with children since I was a teenager and always knew I would be a teacher and a mother.  I think the most exciting thing about working with young children is the curiousity and honesty they have.  It’s an incredible feeling to witness a child grasp a concept, learn something new and solve a problem.  It is important that children have opportunites to develop their own individuality while working together.  Every day has new learning possibilities to explore and children want to do that naturally.

I chose to work at Raoul Wallenberg school in Skövde because it offers children a chance to learn English from the beginning.  Having a second, or third, language at an early age stimulates the brain and has a positive effect on intellectual growth. It makes children better listeners and better able to understand their own native language.  I am happy to be an English teacher here.”

linda-002Linda är föräldraledig under 17/18.

Linda heter jag och bor sedan två år tillbaka med min familj i Skövde. Jag kommer från Stockholm, där jag arbetat inom förskolan i över 10 år med olika åldrar och med olika arbetsuppgifter. Jag tycker om att se hur barnen utvecklas och lär sig nya saker varje dag. Att vi tillsammans uppmuntrar och hittar vägar för barnens lärande och utveckling. Genom lek, samtal, sång m.m. får jag lära barnen att upptäcka sina egna förmågor och uppskatta samspel med andra.

Som förskollärare får jag möjlighet att tillsammans med barnen utforska och upptäcka. Barnen lär sig via ett lustfyllt lärande och ingen dag är den andra lik!

Oscar Niklasson heter jag, go och glad försöker jag vara varje dag.
I 22 år har jag blivit firad, så några år tills jag blir förvirrad.
Uppväxt i Falköping där jag spela hockey och explodera, det tog mig till Karlstad för att bli stjärna och studera.
Ingen stjärna eller miljonär, blev utbildad barnskötare och det vet jag ju exakt vad det innebär.
Så RWFS borde du välja, Så du och ditt barn med mig får hänga.

Amanda heter jag och har bott i Skövde sedan 2013, jag är uppvuxen i Götene.

På Gymnasiet gick jag barn och fritid i Skara. Jag startade min jobb karriär här på RWS och trivs jättebra.

Jag tycker det är roligt, spännande att jobba med barn och man lär sig nya saker varje dag av både barn och kollegor. Vi arbetar ständigt med våra ledord och vi kommer hela tiden på nya sätt att arbeta, vilket är jätteroligt!