16 februari, 2018

Grodan rimmar!

Idag har Grodan hälsat på oss på samlingen igen. Den här gången hade han med sig en fin liten grön ask. I asken låg det en massa rimkort. Grodan berättade att han tycker om att rimma, och därför ville han gärna rimma tillsammans med oss på Humlan!  Han berättade också att han var trött på att ligga i en påse på samlingshyllan, så vi lovade att göra i ordning en säng till honom. En rosa säng skulle han ha, tyckte någon. Barnen hjälptes åt att måla sängen. Nu måste vi bara fixa en madrass, en kudde och ett täcke till honom så att han får det gosigt i sin säng. Grodan har också lärt oss en ny rolig sång!

Lpfö 98/10  säger att förskolan ska arbeta så att barnen

• Utvecklar sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära
  • Utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande
  • Utvecklar ett nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra