RWF Jungfrusund

 • Våra skolor

  Gå direkt in på någon av våra skolor

 • Välkommen till RWF Jungfrusund

  Raoul Wallenbergskolan (RWS) startar ny förskola i Jungfrusund i Ekerö kommun. Förskolan kommer att ligga i ett vackert och fint naturområde bara ett stenkast från Mälaren och öppnar portarna i augusti 2018. Byggnation av fastigheten pågår och allt rullar på enligt plan. Ekerö kommun har vid beslut i januari 2017 givit tillstånd till att starta förskolan. Detta blir Raoul Wallenbergskolans första etablering i Ekerö kommun. Ambitionen är att någon gång framöver ge barnen i förskolan möjlighet att gå vidare i en Raoul Wallenbergskola inom Ekerö kommun. 

  RWS VD Per Egon Johansson kommenterar etableringen av den nya förskolan:

  –  Detta är vår första etablering av skola i Ekerö kommun och vi är glada och stolta över att vi fått Ekerö kommuns förtroende att ta ansvar för förskoleverksamhet i denna del av kommunen, säger Per Egon Johansson.

    Förskolan är i första hand till för barn i det framväxande samhället Jungfrusund, men också för barn på det närliggande Gällstaö. Vi tror också att det finns föräldrar från andra delar av Ekerö som kan ha glädje av förskolan, exempelvis för föräldrar som nyttjar Ekeröfärjan för att ta sig till och från jobbet.

    Vi har utvecklat ett nytt och spännande skolkoncept under devisen ”Skolan mitt i byn”. Vår ambition är förskolan ska kunna bli en mötesplats för barn och föräldrar i denna del av Ekerö kommun, både på förskoletid och på fritid.

    RWS olika skolor är värderingsdrivna och vi ser det som ytterst viktigt att barn i tidiga år får utveckla goda karaktärsdrag. Våra ledord i det arbetet är ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft, säger Per Egon Johansson.

  Vid frågor och synpunkter är du välkommen att kontakta oss på  jungfrusund.info@raoulwallenbergskolan.se

  Just nu på RWF Jungfrusund

  2018-02-06
  Informationsmöte 21/2 och 6/3

  Du som vårdnadshavare är hjärtligt välkommen till ett informationsmöte gällande Raoul Wallenbergförskola Jungfrusund som slår upp portarna till en helt nybyggd förskola i augusti 2018. Tid: kl. 18.30–20.00 Datum: onsdag 21 februari Mötet kommer att hållas i matsalen på Tappströmsskolan, Tappströmsvägen 3. Du kommer att få träffa förskolechef Jessica Leopoldson, Eva Arfwedson och Per Egon …

  Läs mer
  2018-01-09
  Uppdatering kring bygget för RWF Jungfrusund

  Bygget har satt igång ordentligt. Kort status är att plattan gjuts v. 3 och stomelement levereras till platsen v. 4. Från och med nästa vecka etablerar sig husentreprenören på plats och stommen börjar monteras under v.4 och tätt hus förväntas i månadsskiftet mars-april.

  Läs mer
 • Ansök

  Är du intresserad av förskolan?
  Ansök redan idag till RWF Jungrusund via Ekerös gemensamma förskolekö.

  Ansökan till RWF Jungfrusund
 • Informationsmöten 21/2 och 6/3

  Du som vårdnadshavare är hjärtligt välkommen till ett informationsmöte gällande Raoul Wallenbergförskola Jungfrusund som slår upp portarna till en helt nybyggd förskola i augusti 2018. Tid: kl. 18.30–20.00 Datum: onsdag 21 februari och tisdag 6/3 Mötet kommer att hållas i matsalen på Tappströmsskolan, Tappströmsvägen 3. Du kommer att få träffa förskolechef Jessica Leopoldson, Eva Arfwedson och Per Egon Johansson, VD för Raoul Wallenbergskolorna. Vi kommer att berätta om den nya förskolan och dess verksamhet, antagningen, samt våra mål och våra visioner med förskolan i Jungfrusund. Ni kommer att ha tillfälle att ställa frågor om förskolan. Välkomna önskar vi på Raoul Wallenbergförskolan Jungfrusund
 • Telefon & Mail

  jungfrusund.info@raoulwallenbergskolan.se