RWF Jungfrusund

• Våra skolor

Gå direkt in på någon av våra skolor

• Välkommen till RWF Jungfrusund

Raoul Wallenbergskolan (RWS) startar ny förskola i Jungfrusund i Ekerö kommun. Förskolan kommer att ligga i ett vackert och fint naturområde bara ett stenkast från Mälaren och öppnar portarna i augusti 2018. Hyresavtal har idag träffats mellan RWS och Turako Fastighets AB. Ekerö kommun har vid beslut i januari givit tillstånd till att starta förskolan. Detta blir Raoul Wallenbergskolans första etablering i Ekerö kommun. Ambitionen är att någon gång framöver ge barnen i förskolan möjlighet att gå vidare i en Raoul Wallenbergskola inom Ekerö kommun.

RWS styrelseordförande Per Egon Johansson kommenterar etableringen av den nya förskolan:

–  Detta är vår första etablering av skola i Ekerö kommun och vi är glada och stolta över att vi fått Ekerö kommuns förtroende att ta ansvar för förskoleverksamhet i denna del av kommunen, säger Per Egon Johansson.

Förskolan är i första hand till för barn i det framväxande samhället Jungfrusund, men också för barn på det närliggande Gällstaö. Vi tror också att det kan finnas föräldrar från andra delar av Ekerö som kan ha glädje av förskolan, exempelvis för föräldrar som nyttjar Ekeröfärjan för att ta sig till och från jobbet.

Vi har utvecklat ett nytt och spännande skolkoncept under devisen ”Skolan mitt i byn”. Vår ambition är förskolan ska kunna bli en mötesplats för barn och föräldrar i Jungfrusund, både på förskoletid och på fritid.

RWS olika skolor är värderingsdrivna och vi ser det som ytterst viktigt att barn i tidiga år får utveckla goda karaktärsdrag. Våra ledord i det arbetet är ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft, säger Per Egon Johansson.

Vid frågor och synpunkter är du välkommen att kontakta vår verksamhetschef för RWS förskolor Anna Almblad på e-postadress: anna.almblad@raoulwallenbergskolan.se

Just nu på RWF Jungfrusund

• Intresseanmälan

Är du intresserad av förskolan?
    Gör en intresseanmälan till RWF Jungrusund redan idag.

Köanmälan kan se från och med augusti då kön öppnas i Ekerös gemensamma förskolekö. Så gör en intresseanmälan så får du löpande information om bygget och när kön öppnar.

Intresseanmälan till RWF Jungfrusund
  • Nyfiken på förskolan?

Under läsåret 2017/2017 kommer vi att ha informationsmöten för intresserade vårdnadshavare. Mer information kommer att komma här. Varmt välkommen till oss på Raoul Wallenbergförskolan Jungfrusund!
  • Telefon & Mail