RWF Järvastaden

 • Gå direkt in på någon av våra skolor.

 • 2019-02-10 - RWF Järvastaden

  Välkommen till Öppet hus den 5 mars

  Nu går vi i RWF Järvastaden snart in i vårt tredje verksamhetsår. Vi inbjuder därför till Öppet hus den 5 mars!

  Är du nyfiken på vår förskola? Vi kommer visa runt i lokalerna och berätta om vår verksamhet. Du får också våra pedagoger och vår förskolechef.

  När: 5 mars 2019 kl 18:00 – 19:00

  Plats:  Förskolans lokaler, Fridensborgsvägen 100, Järvastaden.

  Varmt välkommen!!

  2018-05-31 - RWF Järvastaden

  Nu börjar det nästan vara klart!

  Om ett par veckor får vi nycklarna till förskolans nya fantastiska hus och de sista handtagen läggs. Panel och detaljer är nu klara på , det som återstår utvändigt är att färdigställa skärmtaken och pergolan. Även finplaneringen går framåt planteringsytor och sandlådor börjar ta form.  Inomhus är det full fart med inredning samtidigt som mattläggaren lägger in de sista mattorna.

   

   

   

   

   

   

   

   

  I hus 4 har all golvvärme lagts och under nästa vecka så kommer vi att flytspackla samtliga plan. Utvändigt så spikas det panel och vi kommer inom dom närmsta dagarna dagarna påbörja målningen.

  2018-05-21 - RWF Järvastaden

  Vad har hänt i maj?

  Panelen på Hus 3 är nästan klart, det som återstår är detaljer runt fönster som smygar och foder.Plåtslagaren sätter fönsterbleck och målaren ska efter det börja med den utvändiga målningen. Samtidigt
  gjuter vi plintar för skärmtaket och pergolan.

   

   

   

   

   

   

  Inomhus är det full fart; mattor läggs, glaspartier & kök
  monteras, undertak monteras och på plan 10 fortsätter
  målarna med den invändiga målningen.

  2018-04-30 - RWF Järvastaden

  Senaste nytt från det nya förskolehuset!

  Panelen på Hus 3 är nästan klart, det som återstår är detaljer runt fönster som smygar och foder. Plåtslagaren sätter fönsterbleck och målaren ska efter det börja med den utvändiga målningen. Samtidigt gjuter vi plintar för skärmtaket och pergolan.

  Inomhus är det full fart; mattor läggs, glaspartier och kök monteras, undertak monteras och på plan 10 fortsätter målarna med den invändiga målningen.

   

   

   

   

   

   

  I Hus 4 är yttertaket klart och arbetet med ytterväggarna fortgår som planerat.

  Alla fönster på plan 12 är monterade och vi jobbar oss neråt i huset.

  Rörmokaren börjar denna vecka att montera slingor för golvvärmen som senare kommer att gjutas in.

  2018-04-04 - RWF Järvastaden

  Förskolans nya hus börjar ta form

  Invändigt händer det nu mycket saker! Nu är golvspacklingen helt klar och golvvärmen är påslagen i förskolans nya hus. Alla tillfälliga värmefläktar är tagna ur bruk och nu använder vi oss av det permanenta värmesystemet.

  Uppsättning av gipsväggarna är i slutfasen och nästan alla innerväggar har kommit på plats. Nu ska el och rör göra klart innan vi dubblar väggarna. Målarna har också börjat  med både spackling och målning. Innan påskveckan monterades även hissen.

   

   

   

   

   

   

  På hus 4 fortsätter arbetet med ytterväggarna samtidigt som taket är färdigställt och på gården gräver vi för att få dagvattensystemet på plats.

  2018-03-01 - RWF Järvastaden

  Vad händer på bygget av hus 3 och 4?

  Trots vargavintern så flyter bygget på helt enligt tidsplan. Inne i Hus 3 så bygger vi just nu innerväggar för fullt. Vi närmar oss också slutet av golvspacklingen, 3 av 4 etapper är färdigställda och under vecka 10 så spacklas sista etappen. På utsidan så spikas det panel.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  På Hus 4 så har väderskyddet kommit på plats och vi kan trots snöstorm bygga taket obehindrat. Vi har även påbörjat arbetena med ytterväggarna.

  2018-01-31 - RWF Järvastaden

  Senaste nytt om förskolans nya hus

  I förskolans nya hus som vi flyttar in i augusti  har alla fönster monterats (förutom de som  används som transportväg). För att klara av att montera de största fönsterna som väger 250 kg har man använt sig av en ”fönsterrobot”.

  På plan 11 har rörmokarna börjat montera golvvärmen och nästa vecka flytspacklar vi första etappen.

   

   

   

   

   

   

  Vi har även hämtat ett barnvagnsförråd från skolan i Bromma som nu står utanför gymnastiksalen.

  2018-01-05 - RWF Järvastaden

  Byggnytt!

  Bygget med förskolans nya hus fortskrider helt enligt planerna. Under december månad har vi i stort sett färdigställt det stora lågdelstaket, det som återstår är diverse takdetaljer. Vi har även isolerat hela vinden med lösull och lyft in ventilationsaggregatet i fläktrummet.

  Golvet i fläktrummet har flytspacklats och i januari kommer golv och väggar att målas. Arbetet med ytterväggarna går framåt och snart närmar vi oss tätt hus! Då kommer vi dra igång den provisoriska värmen.

  2017-11-29 - RWF Järvastaden

  Vad händer på bygget av förskolans nya hus?

  Just nu fokuserar vi på att få klart det stora lågdelstaket. Vi har färdigställt ungefär hälften, det gäller att passa på när det är bra väder och inget regn vilket kan vara svårt i november… Fläktrumstaket är färdigt och utfackningsväggarna runt fläktrummet är på plats. Nästa steg är att sprutisolera väggarna så att vi kan få upp temperaturen i rummet för att sen flytspackla golvet.

  Plattan för Hus 4 är gjuten, fettavskiljare och avlopp är på plats. Nu väntar vi på att betongen ska mogna och vara redo för stommen som kommer v. 2.

  Allt som allt flyter allt på riktigt väl och vi ser framemot att flytta in och öppna portarna i augusti 2018!

  2017-09-04 - RWF Järvastaden

  Förskolans helt egna och nya byggnad är klar i augusti 2018. Så vad händer just nu?

  Det byggs för fullt! Förskolans helt egna och nya byggnad är klar i augusti 2018. Så vad händer just nu?
  Nu är hela plattan gjuten och formen runt om är riven. Det är även även isolerat runt om och lagt på första grundputsen. På måndag vecka 37 kommer stommen att monteras. Då kommer vi att ha en kran placerad på bygget under fyra veckor som används för att lyfta stål och betongbjälklag på plats.

   

   

   

   

   

  Betongen måste ”mogna” efter att man har gjutit innan man får belasta den, då har vi istället använt tiden till att göra i ordning etableringen och planera inför kommande arbeten.

   

   

   

   

   

  Miljöhuset med sedumtak är färdigställt!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Betongen måste ”mogna” efter att man har gjutit innan man får belasta den, då har vi istället använt tiden till att göra iordning etableringen och planera inför kommande arbeten.

  Miljöhuset med sedumtak är färdigställt!

   

   

   

   

   

   

   

   

  Betongen måste ”mogna” efter att man har gjutit innan man får belasta den, då har vi istället använt tiden till att göra iordning etableringen och planera inför kommande arbeten.

  Miljöhuset med sedumtak är färdigställt!

  2017-06-16 - RWF Järvastaden

  Sommar-picknick med RWF Järvastaden

  Tack till alla glada barn och föräldrar som kom till Raoul Wallenbergförskolans sommar-picknic! Vi ser fram emot att öppna upp den nya förskolan i augusti och träffa er alla igen.

  En extra god nyhet är att vi fått möjligheten att utöka platserna på förskolan redan det första året. Så istället för fyra avdelningar kommer vi att starta med fem avdelningar redan i augusti.

  2017-05-24 - RWF Järvastaden

  Det går framåt med bygget av vår nya förskola i Järvastaden!

  Markarbetet inför bygget av vår nya förskola fortskrider helt enligt planerna. Marksaneringen på tomten är färdigställd, all jord har körts iväg till olika centraler för återvinning. Efter detta påbörjade vi sprängningsarbetena för både Hus 3 och 4 som nu är i full gång. Kabeln för husens el-försörjning har dragits fram i den befintliga kulverten. Dem kommande veckorna kommer sprängningsarbetena fortsätta och därefter påbörja grundläggningen för huset.

  2017-03-20 - RWF Järvastaden

  Får vi presentera vår nya förskolechef på RWF Järvastaden, Cecilia Aronsson!

  Jag heter Cecilia Aronsson och är 44 år. Jag har två små barn och en sambo som jag bor ihop med på fantastiska Lidingö. Jag har tidigare arbetat på förskola i ca 18 år både som barnskötare och förskollärare. Jag har arbetat i kommunal och privat verksamhet samt på Svenska skolan på Mallorca. Nu senast så har jag arbetat på en vuxenutbildning som yrkeslärare och skolledare för Barn- och fritidsprogrammet där vi utbildar barnskötare. Jag gillar hela tiden utvecklas och studerar just nu på rektorsprogrammet.

  När jag inte arbetar så gillar jag att umgås med min familj, mina vänner och vara ute i naturen. Jag älskar alla typer av friluftssporter även om skidåkning och långfärdsskridskor ligger mig varmast om hjärtat. För mig är kombinationen nära relationer och rörelse höjden av hälsa!

  Det känns väldigt spännande att nu få starta upp en ny förskola där vi tillsammans ska skapa en trygg, lärorik och utvecklande miljö med fokus på mod, ärlighet, medkänsla och handlingskraft.

  Vänligen Cecilia


   

  2017-03-15 - RWF Järvastaden

  Bygget av vår nya förskola har startat!

  Nu har byggnationen av Raoul Wallenbergförskolan Järvastaden påbörjats!
  Träden på tomten har fällts och markarbetet har påbörjats. Utsättaren kommer denna vecka att markera upp rutnätet .
  Arbeten med en tillfällig etablering har påbörjats i närheten så att byggarna har någonstans att vara innan de kan bygga upp den riktiga etableringen på tomten.
  Vi ser fram emot ett intressant, roligt och givande förskolebygge som kommer att stå klart i augusti 2018!

  2017-03-09 - RWF Järvastaden

  Antagningen till RWF Järvastaden startar!

  Antagningen till RWF Järvastaden startar!

  Nu har antagningen till Raoul Wallenbergförskolan Järvastaden påbörjats. Vi startar förskolan i augusti 2017 och kommer det första året ha ca 100 barn. Antagningen sker via Solna stads kö och vi följer Solna stads regler för kö och antagning till våra skolor och förskolor.

  Vi erbjuder platserna via Solna stads e-kö och det är där ni tackar ja eller nej till platsen. Svarstiden är fem vardagar efter att ni erhållit erbjudandet från Solna stads e-kö (notera att Solna stad anger den dag erbjudandet skickats ut som dag 1 av dessa fem).

  Vi uppskattar om ni svarar så snart som möjligt då vi kan maila ett avtal till er först efter att ni har tackat ja till den erbjudna platsen.

  Då ni tackat ja så skickar vi er blanketten ”Överenskommelse om plats i enskilt driven förskoleverksamhet”. Vi önskar att ni fyller i, och att båda vårdnadshavare signerar snarast. Det är inte förrän vi erhållit det påskrivna avtalet som vi kan registrera er placering fullt ut i systemet.

  Observera att båda vårdnadshavarna måste skriva under avtalet, annars är avtalet ogiltigt, och platsen kan komma att erbjudas nästa barn i kösystemet. I de fall någon har enskild vårdnad skall detta styrkas med en kopia av gällande vårdnadsbeslut.

  Tidsordning

  1. Ni erhåller ett erbjudande om plats hos RWF Järvastaden via Solna stads kö
  2. Ni tackar ja eller nej inom 5 vardagar. Om ni ej besvarar erbjudandet tolkas det som ett nej.
  3. Efter att vi fått besked om att ni tackat ja mailar vi ut ett avtal om placering på förskolan.
  4. Inskrivningsblanketten fylls i och signeras av båda vårdnadshavare. Maila den till rwfj.info@rws.se eller posta till Raoul Wallenbergskolorna, Box 5836, 102 48 Stockholm
  5. När vi erhållit det ifyllda och undertecknade avtalet är ni antagna till förskolan.
  6. Efter att vi erhållit avtalet kommer vi att maila ut ett välkomstbrev med inskolningsschema och annan viktig information.

  För frågor eller funderingar maila gärna oss på rwfj.info@rws.se

   

  2017-02-20 - RWF Järvastaden

  Informationsmöte RWF Järvastaden

  Du är hjärtligt välkommen till ett informationsmöte gällande Raoul Wallenbergförskola Järvastaden som vi slår upp portarna till i augusti 2017.

  Mötet kommer att hållas på Scandic Hotell Järva Krog.

  Tid: kl 19.00-20.30

  Datum: 16:e mars

  Du kommer att få träffa RWS Järvastadens förskolechef Cecilia Aronsson, rektor Eva Arfwedson, samt Anna Almblad, verksamhetschef RWS förskolor. Vi kommer att berätta om förskolan och dess verksamhet, antagningen, samt våra mål och våra visioner med skolan och förskolan i Järvastaden.

  Det kommer även att finnas tillfälle att ställa frågor om förskolan.

  Angående antagningen så kommer ni att få information under mars månad om antagning och placering och det kommer att ske via Solna stads e-tjänst. Information om hur man står/ställer sig i kö samt köregler finner ni här: https://www.solna.se/forskola-skola/forskoleverksamhet/soka-plats-i-forskoleverksamhet/e-tjanst-forskola/

  Varmt välkomna önskar!

  Cecilia, Eva och Anna