RWF Bromma

 • Vi inspireras av goda förebilder

 • Våra skolor

  Gå direkt in på någon av våra skolor

 • En fantastisk Raoul Wallenbergare
  Våra fantastiska Raoul Wallenbergare

  På vår förskola har vi 130 barn som alla är fantastiska på sitt sätt! Några är modiga, andra är starka....
  Läs mer om Våra fantastiska Raoul Wallenbergare

 • Välkommen till RWF Bromma

  RWF Bromma

  RWF Bromma

  RWF Bromma är en populär förskola med 130 barn. Raoul Wallenbergförskolan Bromma driver förskola med en tydlig värdegrund. Våra ledord är:

  •  Ärlighet,
  •  Medkänsla,
  •  Mod
  •  Handlingskraft

  De fyra ledorden är en naturlig del  i det dagliga arbetet på förskolan och dokumenteras på varje avdelning i text och med foton.

  Förskolan är öppen för alla barn och vår mission är ” Vi brinner för att göra positiv skillnad för varje enskilt barn och elev i våra förskolor och skolor”

  Vi önskar ge våra barn många positiva upplevelser  och goda minnen, som gör de välrustade för resten av livet!

  Det ska kännas stort att vara liten i vår förskola!

  Den är belägen i hjärtat av Bromma på gamla Beckombergasjukhusets område. Verksamheten drivs i kulturmärkta lokaler, som är vackert belägna mitt i den gamla anrika sjukhusparken. Lokalerna är vackert färgsatta. Under 2017 satsade vi stort på att bygga om utemiljön på förskolan. Förskolan ligger nära T-bana Islandstorget och kan även nås via buss.

  Förskolan har sju avdelningar där barnen är indelade i grupper efter ålder och mognad.

  • Hallonet 1-3 år
  • Smultronet ( uteavdelning ) 1-3 år
  • Blåbäret        1-3 år
  • Havtornet (uteavdelning) 3 år
  • Hjortronet 2-3 år
  • Krusbäret 3-4 år
  • Oliven 5 – årsgrupp

  HT-19 startar vi upp våra två akutavdelningar. Avd Smultronet 1-3 år och Avd  Havtornet för 3- åringar. Där arbetar pedagoger med specialutbildning / erfarenhet av att arbeta med ute verksamhet.

  Vi har minst en förskollärare per avdelning. Övriga pedagoger utbildade barnskötare eller annan pedagogisk utbildning.
  Vi erbjuder en engagerande och kreativ förskola, som utgår ifrån barnens olika kompetenser och intressen. Hos oss är allt lärande lustfullt. Vår genomtänkta förskoleverksamhet lägger grunden för lärande och bidrar till barnens framtida måluppfyllelse i grundskola. Vi arbetar utifrån Förskolans läroplan Lpfö98 och Raoul Wallenbergskolornas egna styrdokument/ våra ledord Trygghet, Mod , Medkänsla och Handlingskraft. Vi skall se varje barns behov och skapa förutsättningar utifrån dessa.

  Pedagogerna planerar och organiserar aktiviteter utifrån barnens intressen, ålder och behov. Vår strävan är att det skall vara tryggt, roligt och lärorikt på förskolan. Målet är att varje barn, på ett lustfyllt och innehållsrikt sätt utvecklar sin förmåga till lärande inom olika ämnesområden i linje med läroplanen. Vi tror att barn skapar sin kunskap tillsammans med andra barn och vuxna, vi försöker lära oss vad barnen gör, hur de tänker och ta vara på barnens tankar och idéer.

  Det pedagogiska materialet som finns på förskolan är placerat så att barnen själva kan se och plocka fram det de vill arbeta med. Sammansättningen på barn och personal speglar väl vår globaliserade värld.
  Vi använder oss av appen TYRA. Där kan vårdnadshavarna följa oss genom Blogg av den dagliga verksamheten, portfolio där vårdnadshavarna kan följa sitt eget barns utveckling och lärande. Vårdnadshavarna får därigenom månadsbrev, information och brev från förskolechef. De kan också sjuk och friskanmäla sitt barn där.mm

  Förskolan starar HT-18 ett pilotprojekt för våra barn ,pedagoger och föräldrar : En stressfri och känslosmart förskola.

  Om du är intresserad av en plats hos oss är du välkommen att höra av dig och boka in en personlig visning.

  Just nu på RWF Bromma

  2017-09-19
  Öppet hus

  Varmt välkomna att delta i vårt Öppet hus lördagen den 23 september kl. 10.00-14.00. I samband med att skolan har en stor invigningsfest för deras nya skolgård med allehanda inslag passar vi på att fira in våra nya gårdar. Vi har öppet i lokalerna om ni är nyfikna på oss och har en röd tråd …

  Läs mer
  2017-08-28
  Raoul Wallenbergdagen

  I dag firade vi Raoul Wallenberg dagen på vår nya fina gård. Vi dansade, kastade boll i hink, satte svansen på grisen, blåste såpbubblor, balanserade och smyckade vårt staket. De äldre barnen åt lunchen ut i det vackra vädret innan våra äldsta fick höra en berättelse om Raouls barndom.

  Läs mer
  2017-02-27
  Upprustning av gården

  Vi har längtat så länge på att gården ska rustas upp och nu är äntligen arbetet i gång.

  Läs mer
 • Informationsmöten

  Är du nyfiken på vår förskola? Då är du hjärtligt välkommen på visningar av förskolan.

  För att boka en visning kontakta förskolechef Jannicke Schönhoff på jannicke.schonhoff@raoulwallenbergskolan.se elelr telefonnummer: 079-073 58 36

  Välkommen till RWF Bromma!

 • Ansök

  Är du intresserad av förskolan?
  Ansök idag via Stockholm stads gemensamma förskolekö

  Ansök till RWF Bromma
 • Address

  Beckombergavägen 314

  168 61 Bromma

  Telefon & Mail

  079 073 58 36

 • Sjukanmälan

  Anmäl ditt barns frånvaro enkelt via TYRA-appen!
  Läs ner och ladda ner appen via knappen nedan.

  TYRA