Raoul Wallenbergskolan

 • Våra skolor

  Gå direkt in på någon av våra skolor.

 • En fantastisk Raoul Wallenbergare
  Alva tycker det är viktigt att alla får vara med

  Alva visar mod då hon vågar vara sig själv. Alvas medkänsla är välutvecklad. Det är viktigt för henne att alla...
  Läs mer om Alva tycker det är viktigt att alla får vara med

 • 2017-05-24 - RWF Skokloster

  Myrornas motorväg upptäcks av Humlorna

  Barnen på avdelning Humlorna upptäcker myrornas ”motorväg” och har intressanta diskussioner kring myrorna.

  Läroplanen Lpfö98:
  • utvecklar intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra,
  • utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,
  • utvecklar sin förmåga att urskilja, utforska, dokumentera, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap,

  2017-05-24 - RWS Skövde

  Engagerade elever i åk 5

  Sommarlovet närmar sig och eleverna arbetar med att avsluta läsårets sista arbetsområden.

  På bilderna ses några av veckans lektioner för åk 5 som bland annat arbetat med engelska och skrivit om sina PRAO-upplevelser med hjälp av skolans nya chromebooks. Eleverna är mycket engagerade och arbetar flitigt med olika uppgifter i den digitala lärplattformen.

  2017-05-24 - RWF Järvastaden

  Det går framåt med bygget av vår nya förskola i Järvastaden!

  Markarbetet inför bygget av vår nya förskola fortskrider helt enligt planerna. Marksaneringen på tomten är färdigställd, all jord har körts iväg till olika centraler för återvinning. Efter detta påbörjade vi sprängningsarbetena för både Hus 3 och 4 som nu är i full gång. Kabeln för husens el-försörjning har dragits fram i den befintliga kulverten. Dem kommande veckorna kommer sprängningsarbetena fortsätta och därefter påbörja grundläggningen för huset.

  2017-05-24 - RWS Järvastaden

  Spännande framsteg görs på skolbygget

  Arbetet med att färdigställa skolan pågår för fullt. Här ser ni hur panelen i gympasalen monteras och att fotbollsplanen utomhus håller på att ta form.

  2017-05-21 - RWS Skokloster

  Åk 1 år till naturrutan

  Idag var vi på utflykt till vår naturruteskog och hade förstoringsglas med oss för att titta lite närmare på myrorna. Vi hittade en drottning och en hemlig myra- gulmyran som kommit upp ur jorden.

  Lgr 11 säger att undervisningen för eleverna i åk 1-3 ska behandla följande:
  Djur och växter i närmiljön och hur de kan sorteras, grupperas och artbestämmas samt namn på några vanligt förekommande arter.

  2017-05-21 - RWF Skokloster

  Förskolans dag

  Vi firade Förskolans dag med buller och bong! Vi började dagen med sångsamling i sandlådan därefter sprang barnen Bamse-loppet. Sedan kom Pippi Långstrump förbi på sin häst och bjöd på glass. Barnen fick också träffa två lammungar från Uddens Sjögård. Fjärilarna som vi följt från larv till utvecklad fjäril släpptes ut i det fria denna dag.
  På eftermiddagen kom alla föräldrar och hade picknick i det gröna. Tack alla ni som gjorde denna dag så bra!

  ”Förskolan ska erbjuda barnen en trygg miljö som samtidigt utmanar och lockar till lek och aktivitet” Lpfö98/16

  2017-05-17 - RWS Uppsala

  Hälsa och sexualitet på schemat

  Hur säker är en kondom? Hur lätt spricker den? I årskurs 8 avsätts en stor del av NO undervisningen för frågor kring hälsa och sexualitet. Målet med undervisningen är att eleverna ska få svar på sina frågor, lära sig ifrågasätta myter och ge dem en chans att diskutera frågor som handlar om identitetsskapande. Undervisningen utgår i stor del från elevernas frågor.

  Ylwa Hast är en av våra fantastiska NO-lärare som inspirerar eleverna med intressant och utmanande undervisning. Du kan läsa mer om hennes lektioner under våra nyheter här på hemsidan.

  2017-05-12 - RWS Skövde

  Åk 4 tränar inför kommunmästerskap i friidrott

  Här ser vi elever i årskurs 4 som tränar inför kommunmästerskap i friidrott.

  2017-05-12 - RWF Mariehäll

  Vi sår olika fröer

  Barnen är med och sår olika sorters fröer i egna små lådor samt i våra blomlådor vi har på gården. Det ska bli spännande att se vad som kommer upp för att sedan följa det som växer och vem vet om vi sedan även kan sköra dem för att äta.

  I Läroplanen för förskolan står det:

  Förskolan skall sträva efter att varje barn

  • utvecklar intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra, 
  • stimuleras och utmanas i sitt intresse för naturvetenskap,

  2017-05-11 - RWS Uppsala

  RWS Brännbollsturnering 2017

  Resultat
  1. 9A
  2. 9B
  3. 7B

  Priser
  1. Bästa utklädnad – 7C
  2. Bästa team work & Fair play – 6A

  ”Turneringens”…

  Gladaste spelare
  Inte ens 1000 citroner skulle kunna framkalla en sur min hos denna person. Han har ett obotligt glatt humör som smittar av sig och istället för att klaga över snöfallet frågade han ”Vi kommer väl att köra även fast det snöar!?!!!”. Turneringens gladaste spelare är ingen mindre än ​Julius 9A. 

  Lirare
  Som innespelare bjöd han på några riktiga fullträffar och blixtsnabba löpningar. Som utespelare hjälpte han laget till seger genom att plocka lyra efter lyra, självklart med en hand. Snyggt jobbat Nils 9A.​

  Övriga utmärkelser: Buskdykare, Full fart faramåt!, Brännare, Fokus och rivstart. Vilka det blev och tillhörande motivering hittar ni i skolan.

  1 2 3 83